Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

OMÜ Yabancı Öğrenci Sayısı ve Alt Yapısıyla Dikkati Çekiyor

OMÜ Yabancı Öğrenci Sayısı ve Alt Yapısıyla Dikkati Çekiyor
  • 10.05.2022
  • OMÜ Yabancı Öğrenci Sayısı ve Alt Yapısıyla Dikkati Çekiyor için yorumlar kapalı
  • 1.461 kez okundu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan 2021 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 5 bin 176 yabancı öğrenci sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 5’inci en çok yabancı uyruklu öğrenciye sahip olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yabancı uyruklu öğrenci sayısındaki hedefini 8 bin olarak belirledi.

 “Uluslararasılaşmaya büyük bir önem veriyoruz”

Açıklanan YÖK raporu hakkında değerlendirmede bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, dünyanın yaklaşık 120 ülkesinden öğrenciye ev sahipliği yapan OMÜ’nün uluslararasılaşmaya büyük bir önem verdiğini belirtti. Rektör Ünal, “Türkiye’de uluslararasılaşma hedeflerine en fazla katkı veren beşinci üniversite olma başarısı gösterdik. Özellikle son dönemlerde uluslararasılaşma, yükseköğretim sistemlerinin öncelikli hedeflerinden birisi hâline geldi. Uluslararası öğrenci sayısının artması temel amaç olmakla beraber farklı ülkelerden gelen nitelikli öğretim elemanları da yükseköğretim sistemine olumlu katkılar sağlayacak. Ayrıca öğrenciler ve öğretim elemanlarının uluslararası hareketliliğine de bu kapsamda desteği daha da artıracağız.” ifadelerini kullandı.

“Yabancı öğrenci sayısında hedef 8 bin”

Toplamda 49 bin 452 öğrenci ve 2 bin 609 akademisyeni bünyesinde barından OMÜ’de yaklaşık 2 yıllık süreçte mevcut şartları daha da iyileştirmek ve üst seviyeye çıkarmak için uğraş verdiklerini ifade eden Rektör Ünal, “OMÜ; özellikle patent miktarında, akredite olan eğitim programı sayılarında, yayın kalitesinde, ulusal ve uluslararası fonlara sunulan araştırma projeleri sayılarında, araştırma geliştirmeye (AR-GE) yönelik harcama kalemlerinde, yürütülen sosyal sorumluluk projeleri sayılarında ve toplumsal fayda ve katkıya dönük projelerde yükselişe geçti. Bu yükseliş ilerleyen süreçte net şekilde gözükecek. Tüm bunlarla beraber OMÜ yabancı öğrenci sayısını 8 bin civarına çıkarmalıdır. OMÜ bu sayı civarındaki yabancı öğrenciyi barındıracak ve eğitecek durumdadır. Bu noktada OMÜ sayıyı yukarı çıkartacak çalışmalarına da başlamıştır.” diye belirtti.

 “Yabancı uyruklu öğrencilerimizle etkileşim içindeyiz”

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, OMÜ’nün beşinci olmasının en önemli sebebinin üniversitenin 2012 yılından bu zamana denk kurumsal olarak yurtdışı sınavlarını ve yurtdışı ilişkilerini yürütmekte oldukça üstün bir gayret göstermesinden kaynaklanmakta olduğunu belirterek, “2012’den bu yana yapılan çalışmaların bir sonucu olarak bu netice ile karşı karşıdayız.” dedi.

Kurşunoğlu, yabancı öğrencilerle ilgili çalışmaların Uluslararası İlişkiler Birimine bağlı olarak yürütüldüğünü ifade ederek, “Uluslararası öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinlikleri ile ilgili uluslararası koordinatörlüğümüz ilgilenmekte. Ayrıca Üniversitemizin öğrenci alımı için YÖS koordinatörlüğümüz söz konusu. Erasmus ilişkilerimiz için ayrı bir koordinatörlüğümüz bulunmakta. Bununla birlikte Rektörlüğümüzün önderliğinde yurtdışındaki üniversitelerle iş birlikteliğini yürüten ofisimiz ile sosyal, kültürel, bilimsel etkileşim ve etkinlik faaliyetleri içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“YTB Türkiye bursları OMÜ’yü seçti”

Yurtdışı Türkler Birliği (YTB) burslarının tercihinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi olduğunu ve bunun sebebinin de OMÜ’nün çok köklü bir üniversite olmasıyla açıklayan Kurşunoğlu, “Üniversitemizin gerek yerleşkesi, gerekse Samsun’un ulaşımı, tabiatı, çevre imkânları her bakımdan öğrenciyi cezp edecek bir güzelliğe sahip. Dolayısıyla öğrenci hem kaliteli bir üniversitede, çevre dostu bir kampüste eğitim alma imkânına erişyor hem de her türlü yurtdışı bağlantısı bulunan bir üniversitede ve şehirde yaşama imkânını da kazanmış oluyor. Öğrenciler, bir sahil kentinin konforunda ve nispeten diğer şehirlere göre de daha uygun ekonomik imkânlarla barınma ve öğrencilik hayatını gerçekleştirme şansını elde etmiş oluyorlar. Ayrıca Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili hayata geçirdiği projeleri de önemli bir yer teşkil ediyor. Tüm bunların birleşimi ile YTB de Üniversitemizin gücünden ve Samsun’un özeliklerinin birleşiminden çıkan bir sonuç olarak öğrencilerini artan bir oranda OMÜ’ye göndermeye tercih ediyor. Mezunları itibari ile almış oldukları sonuçtan YTB de son derece memnun ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber: Emam Almousa

Fotoğraf: Emam Almousa – OMÜ Basın Yayın

Etiketler: / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ