Çad’da doğdu Çorumlu oldu: Amir Zakaria

• 27.04.2017
  • Çad’da doğdu Çorumlu oldu: Amir Zakaria için yorumlar kapalı

Bazılarımızın adını bile bilmediği Afrika  kıtasının  bir ülkesi olan Çad’dan 2012 yılında ülkemize üniversite okumak için gelen ve kendini Çorumlu olarak tanıtan Amir Zakaria kısa sürede sosyal medya fenomeni oldu.

2012 yılında Çad’dan Türkiye’ye üniversite okumak için gelen 22 yaşındaki Amir Zakaria Ankara Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Uçak Mühendisliği bölümü öğrencisi.

Ülkesinde başarılı, dersleriyle ilgili, çalışkan bir öğrenci olan Zakaria’yı  Türkiye’ye gelmesi için teşvik eden dayısı, “Sen çalışkansın, gelirsen ben sana burada burs ayarlarım, burada okursun” diye konuştuğunda  mutlu olan Amir yeni bir hayata başlamak için Türkiye’ye geldi. Türkiye’ye geldikten sonra eğitim ve sosyal hayatı değişen Amir, “Çad’da internete erişim çok sınırlı. Çad’ da sosyal medyayı hiç kullanmadım, hatta sosyal medyaya dair hiç bir fikir yoktu” dedi.  Amir’in Türkiye’ye gelmesi ile sosyal medya macerası başladı.

Amir arkadaşları ile birlikte Çorum’da bir düğüne katıldı. Düğünü gözlemleyen Amir’i oradaki insanların muhabbetleri,birbirlerine karşı davranışları etkiledi. Gözlemlerini sosyal medyaya aktarmaya başlayan Amir’in ülkemizde bir anda yıldızı parladı. Kendisini hem Beyaz Show’da hem de Zuhal Topal’ın izdivaç programında gördük.

Ülkemde kendimi yabancı gibi hissetim

Türkiye, ünlü olmanın çok kolay olduğu bir ortam. Bu yüzden herkes kolaylıkla fenomen olabiliyor.  Bir haberle, büyük takipçi sayısı olan sayfalarda tanınabilmek mümkün. Bu imkanlar sayesinde kısa sürede tanınan Amir ülkemizdeki sosyal medya kullanımını şu şekilde yorumluyor, “Fenomen olduktan sonra açtığım hesaplardan dolayı derslere bile girmiyorum, bütün vaktimi sosyal medyada geçiriyorum” dedi. İnternetin yetersiz olduğu Çad’ı ve Türkiye’yi kıyaslayınca insanlar boş vakitlerini bilinçsizce internette harcıyor. Gece geç saatlere kadar uyumuyor, film izliyor, video takip ediyor ama bu vaktin verimli geçmesine dikkat etmiyor” şeklinde konuştu.

Geçen yaz ülkesine giden Amir, “ Orada internet pek kullanılmadığı için kendimi yabancı gibi hissettim. Çünkü Türkiye’deki sosyal medya hesaplarına erişemedim. Bu yüzden kendimi bağlı hissettim. 218 bin kişilik sosyal medya hesabı olup geri dönüşlerde çok güzel olunca sosyal medyadan uzak kalmak çok zordu” dedi. Ülkesinde internetten uzak kalınca yabancı gibi kaldığını fark eden Amir, belki de acı bir şekilde bir sosyal medya bağımlısı olduğunun farkına vardı.

“Ooo Gardaşım”

Amir sosyal medyaya çok bağlandı. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de halkın aşırı sevgisiydi. Ankara Sincanlı arkadaşları ile arasının iyi olması, nerede bir Çorumlu görse; “Ooo gardaşım’’ deyip samimice muhabbet etmesi onun bu kadar gençler arasında popüler olmasını sağladı.

Çorumu çok sevdiğini söyleyen Amir Zakaria tam bir leblebi aşığı aynı zamanda. Her videosunda Çorumlu olmuş olmasına değinmeden yapamıyor. Amir televizyonlarda da boy göstermeye başladı bile. Beyaz Show’da seyirciler arasında olduğu halde kendisiyle konuşulması, TRT Okuldaki eğitici genç videolarında yer alışı onun yükselişinin başlangıcı olmaya başladı. En son Zuhal Topal ile İzdivaç programında boy gösteren Çorumlu Amir sosyal medyayı doğru kullananlardan biri. Sosyal medya kullanımı ile ilgili ustaca yorumları olan ve ülkesi ile Türkiye’yi kıyaslayan Amir’in şu an sosyal medya da devam etmek istemesi yapacağı tek iş gibi gözüküyor.

Etiketler: / / / / / /