• 12.01.2024
  • OMÜ İletişim Fakültesi  Öğrencileri, “Gizli Yükler” İsimli Kısa Film İle Cinsiyet Eşitsizliğine Dikkat Çekiyor için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ahmet Oktan’ın rehberliğinde yürütülen Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında “Gizli Yükler” adlı kısa film çekimi liseli öğrencilerin katkısıyla tamamladı.

Projeyle, öğrencilerin cinsiyet eşitsizliği konusundaki önyargılarını sorgulaması ve toplumsal farkındalığı artırarak gençler arasında duyarlılık bilincinin oluşması hedefleniyor. Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle ortak yapılan çalışma, sinema sektörüne ilgi duyan öğrencilere sinemaya yönlendirmeyi de amaçlıyor. Projeye katkıda bulunan öğrenciler aynı zamanda, gençler arasında iş birliği ve empatiyi teşvik ederek cinsiyet eşitsizliği sorunlarına dikkat çekme, toplumda olumlu değişikliklere katkıda bulunma niyetini ortaya koyuyor.

HABER: Ece Topatay

Etiketler: / / /