Çarşamba’lı Resul Aydın 14 Yaşında Milli Takıma Girdi

• 31.10.2022
  • Çarşamba’lı Resul Aydın 14 Yaşında Milli Takıma Girdi için yorumlar kapalı
  • 631 kez okundu

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan Resul Aydın henüz 14 yaşında milli takıma katılmaya hak kazandı.

Genç yaşına rağmen spor hayatına 22 tane birincilik sığdıran Aydın’ın kano sporundaki başarısı göze çarpıyor. Yıldız ve genç kategorilerinde birincilikleri bulunan ve yakın zamanda şampiyonluk elde eden Resul Aydın, Çarşamba İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi. Kano sporuyla 5 yıldır uğraşan, 3 yıldır da milli takımda olan Aydın, şimdiye dek 22 tane birincilik, 4 tane ikincilik, 3 tane ise üçüncülük sahibi.

“Türkiye’de birinciyim”

Arkadaşlarının kendisine kano sporundan bahsetmesi üzerine bu branşa yönelen Aydın, “Bende onlara katılıp denemek istedim. Branşı çok sevdim ve kısa sürede başarı elde ettim. Hala devam ediyorum ve kendi yaş kategorimde Türkiye’de birinciyim. Uluslararası olarak elde ettiğim başarılar oldukça fazla mesela Azerbaycan Gençler C1’de 500m/200m birinciliği, Slovakya Gençler C1’de 200 m. üçüncülüğü ve C2 ikinciliği, Macaristan Gençler C1 500m B Final beşinciliği gibi çok sayıda dereceye sahibim. Öncelikli hedefim Gençler Avrupa Şampiyonasında iyi bir derece yaparak Olimpik Takıma girebilmek.” şeklinde konuştu.

“Kendime küçük hedefler koydum”

Sporun kendisi için kolay bir yönünün olmadığının altını çizen Aydın, “Sporun benim için kolay bir yönü yok çünkü bu branş başarılı olmak için sıkı çalışmayı ve zor şartlara göğüs germeyi gerektiriyor. Antrenmanlarım yoğun ve gerçekten yoruluyorum. Sürekli üst seviyede yaptığımız antrenmanlara inancım ve kendimi odaklamamla motive olmayı öğrendim. Kendime küçük hedefler koydum ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışarak sıkı antrenmanlar yaptım. Sonra hedeflerimi büyüterek daha çok ilerlemeye çalıştım. Hedeflerime ulaştığımı görünce mutlu oluyorum ve daha çok motive oluyorum. Benim için başarının en kısa tanımı ‘kazanmak’.” dedi.

“Kendi işimi kendim halletmeyi öğrendim”

Ailesinin bu spora başlarken şüphelerinin olduğunu belirten Aydın “4 kardeşiz, 2 ablam 1 erkek kardeşim var. Babam boyacı, annem tekstilde çalışıyor. Ailem kanoya göndermek konusunda emin değillerdi. Boğulmamdan veya kötü bir şey olmasından korkuyorlardı. Zaman geçtikçe alıştılar, yüzmeyi de öğrenince ortada bir sıkıntı kalmadı ve beni desteklediler. Ailemden uzak, tek başıma bir şeyler yapabildiğimi öğrendim. Kendi motivasyonumu olumsuz bir şey yaşandığında hemen toparlayabilmeyi ve her zaman yanımda birilerinin olmayacağını, kendi işlerimi yine kendim halletmem gerektiğini öğrendim.”

“Branş oldukça zor ve zaman istiyor”

Antrenörünü örnek alan Aydın, yoğun antrenman programından dolayı sadece haftanın bir günün kendine vakit ayırabildiğini bazen gün içinde çift antrenman yaptıklarını belirterek bu spora başlayanlar ve başlamak isteyenlere, “Branş oldukça zor ve zaman isteyen bir branş. Bu sebeple sabırlı olmaları lazım ve pes etmemeleri gerek.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Haber: Yağmur Dilek

Etiketler: / / / / / / / / / / / / /