Minikler İleriyi Düşündü Geri Dönüştürdü

• 09.01.2023
  • Minikler İleriyi Düşündü Geri Dönüştürdü için yorumlar kapalı
  • 456 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 4. sınıf öğrencileri “Sıfır Atık Projesi” çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencileri için atık malzemelerin doğaya tekrar kazandırılması ve çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla etkinlikler düzenledi.

OMÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet dersi kapsamında, Dr. Öğretim Üyesi Özlem Akgüç Çetinkaya yürütücülüğünde, Aslı Gümüş, Batuhan Sancar Özer ve Ebru Deniz isimli üniversite öğrencilerinin bulunduğu ekip tarafından Çayvar İlk-Ortaokul öğrencileri ile birlikte “Sıfır Atık Projesi” gerçekleştirdi.

Proje kapsamında ilk olarak Çayvar İlk-Ortaokulu bünyesinde bulunan ilkokul öğrencilerine Aslı Gümüş ve Ebru Deniz tarafından çevre bilinci ve atık malzemelerin geri dönüşümüyle ilgili seminer verildi. Ardından ilkokul öğrencileri ile “Sıfır Atık” projesinin uygulamaya geçirilip etkili bir hale getirilmesi hedeflenerek atık malzemelerden olan dondurma çubuğu ile kitap ayracı, plastik kutular, konserveler ve cam kavanozlarının süslenmesi ile kalem kutuları, tahta meyve kasaları ve karton koliler ile kitaplıklar yapıldı. Üniversite öğrencilerinin Yeşil Dönüşüm Koridoru ismini verdiği proje ile okulun koridorları süslendi.

Sonrasında Üniversite öğrencilerinden Batuhan Sancar Özer, Ortaokul öğrencilerinden 7/A sınıfı ile birlikte çevre bilincine sahip olmak ve atık malzemelerin doğaya tekrar kazandırmak amacıyla araç lastiklerinin çeşitli renklere boyayıp fidanları da bu lastiklerin içine diktiler. Sonrasında okuldaki öğrencilerin ders aralarında eğlenceli vakit geçirebilmesi ve aynı zamanda çevre bilincine sahip bireyler olabilmesi amacıyla çöp tenekelerinin önüne boyadan basket potası çizdiler. Üniversite öğrencilerinin koordinatörlüğünde ilk ve ortaokul öğrencileriyle yapılan “Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Projesi” Çarşamba Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destek gördü.

Proje okul bahçesindeki seksek ile köşe kapmaca çizgilerinin, futbol ve voleybol sahasının, boyanması ile sona erdi.

Etiketler: / / / / / / / / /