Köroğlu İlkokulun’da Bir Tebessüm Yeter

• 13.01.2023
  • Köroğlu İlkokulun’da Bir Tebessüm Yeter                     için yorumlar kapalı
  • 945 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Ayça Nur Şirin, Selen Öztürk, Mirza Şahin, Bahadır Fazlıoğlu, Nagihan Öztürk, Havvanur Çakın ve Miraç Şentürk Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında Çarşamba Köroğlu İlkokulu öğrencileriyle birlikte “Bir Tebessüm Yeter” adlı projede bir araya geldi.

Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Öğretim Görevlisi Tülin Serindik’in yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında Çarşamba’da 16 öğrencinin eğitim gördüğü Köroğlu İlkokulunda “Bir Tebessüm Yeter” projesi gerçekleştirdi. Yapılan yardım etkinliğine, Özakkaya, Kızılay ve Sultan Pestil destekte bulundu. Köroğlu İlkokulu öğrencilerinin ihtiyaçları kapsamında atkı, bere, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulunan OMÜ’lü öğrenciler, etkinlik süresi boyunca çocuklarla eğitici oyunlar oynayıp keyifli vakit geçirdi.

“Onların Mutlu Olduğunu Görmek Bizleri Sevindirdi’

Yardımda bulunulan okulu Çarşamba Kaymakamlığı’ndan destek alarak belirlediklerini ifade eden Ayça Nur Şirin, “Şehir merkezinden çok uzakta olan ve gerçek anlamda yardıma ihtiyacı olduğuna inandığımız bir okulun seçilmesini düşündük. Ancak bu sayede yaptığımız yardımın hedefine ulaşacağını düşünüyorduk. Çarşamba Kaymakamlığı ile yaptığımız görüşme sonucunda 16 öğrencinin eğitim gördüğü Köroğlu İlkokulunda bu etkinliği gerçekleştirmeyi uygun gördüler. Öğrencilerin bizlerle vakit geçirince mutlu olduğunu görmek bizleri çok sevindirdi” dedi.

“Birlikte Unutamayacağımız Bir Gün Geçirdik”

Öğrencilerin ihtiyaç duyacağı materyalleri sağlamak adına bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Mırza Şahin, “Köroğlu İlkokuluna geldiğimizde öğrenci kardeşlerimiz bizi sevinçle karşıladı. Birlikte oyun oynayarak keyifli ve unutamayacağımız bir gün geçirdik. Ardından pasta kestik, kırtasiye ve giyecek armağanlarımızı kendilerine takdim ettik. Toplumsal sorumluluk dersi kapsamında böyle güzel bir günü hayata geçirdiğimiz için çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.

Etkinlik, öğrencilere hediyelerin takdim edilmesi ve ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sonlandı.

Haber: Miraç Şentürk

Etiketler: / / / / / / /