Ulusal Ajans Projesi Tanıtım Paneli Gerçekleştirildi

• 15.11.2023
  • Ulusal Ajans Projesi Tanıtım Paneli Gerçekleştirildi için yorumlar kapalı
  • 572 kez okundu

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi ve İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) Çarşamba Şube Müdürlüğü iş birliğinde ‘Ulusal Ajans Projesi Tanıtım Paneli’ gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panelde; İŞKUR Çarşamba Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere, öz geçmiş (Curriculum Vitae-CV) yazma becerilerini geliştirecek ve katılacakları mülakat görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgiler verildi. Bunun yanı sıra Mozaik İnsan Kaynakları Derneği, Avrupa Dayanışma Programı (The European Solidarity Corps-ESC) başlığı altında, Erasmus+, yurt içi/yurt dışı staj ve iş imkânları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Bekiroğlu: İletişim çağında girişimcilik ve proje mefhumları oldukça önem arz ediyor

Panelin açılış konuşmasını icra eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, “Ulusal Ajans Projesi Tanıtım Paneli için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İŞKUR Çarşamba İlçe Müdürü Rifat Yıldız  bu konuyla ilgili geldiğinde paydaş ilişkileri kapsamında sürece dâhil olmak istedik. Panelde, CV yazma teknikleri, mülakat görüşme teknikleri ve Erasmus+ proje imkânları hakkında sizlere bilgilendirmeler yapılacak. Çağları tanımlarken toplumsalın yönelimine göre farklı kavramlardan yararlanıyoruz. Bugün dünyanın geçtiği dönemsel kesiti, iletişim çağı olarak tanımlayabiliyoruz. İletişim çağında ise özellikle sosyal ağ sitelerinin yoğunluğunun artmasıyla birlikte girişimcilik ve proje mefhumları oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla iletişim çağının oluşturduğu ekosisteme dâhil olmak ve farkındalık kazanmak için yoğun çaba gerekiyor. Bu minvalde gerçekleşecek panelde sizlere aktarımı sağlanacak bilgilerin, farkındalık kazandıracağına ve ekosisteme yönelik faydalı belirtiler bulmanıza yardımcı olacağına inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yıldız: “İş gücü piyasamız değiştiği gibi demografik yapılarımız da değişiyor”

Samsun nüfusunun yaklaşık 1 milyon 400 bin olmasına rağmen sadece 344 bin kişinin çalıştığının altını çizen İŞKUR Çarşamba Şube Müdürü Rifat Yıldız, “Türkiye piyasası, çok fazla katılımı olmayan bir iş gücü piyasası olarak önümüze çıkıyor. Avrupa Birliği ortalamalarında iş gücü piyasasına katılım, yüzde 80 civarındayken bu oran Türkiye’de yüzde 53 civarında seyrediyor. 21 milyonu kadın olmak üzere toplam 30 milyon insan iş gücü piyasasına dâhil olmak istemiyor. Bununla beraber iş gücü piyasasında varlık göstermek isteyen kişiler, CV hazırlarken firma hakkında bilgi sahibi olmadan hareket ediyor. Bu durum ise farklı sorunlara yol açıyor. Sorunlarla karşılaşmamak için tercih edeceğiniz iş gücü piyasasını araştırmanız gerekiyor.” sözlerini nakletti.

Atabey: ESC, yurt içinde veya yurt dışında öz becerilerinizi geliştirmek adına oldukça önemli bir proje

Avrupa Dayanışma Programı hakkında bilgilendirme yapan Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği ESC Hareketlilik Projeleri Koordinatörü Ülkü Atabey, “ESC, siz gençlerin eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerinizi daha üst seviyeye taşımak adına düzenlenen bir projedir. Kendi ülkenizde veya yurt dışında öz becerilerinizi geliştirmek adına oldukça önemli bir proje olan ESC, 17 ile 30 yaşlarında olan Türk vatandaşları için geçerlidir. ESC, gönüllü olarak ihtiyaç içindeki topluluklara katkıda bulunabileceğiniz Avrupa Birliği girişimidir. Bizlere sosyal medya veya mail üzerinden öz geçmişini yollayan ve sicillerinde aykırı bir durum görünmeyen 17-30 yaş arası gençler, ceplerinden tek kuruş harcamadan ESC projesinden yararlanabiliyor. Daha önce bize başvuru yapan ve ESC projesinden yararlanamayan kimse olmadı. Siz öğrencilerden de başvuru yapmanızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinliğe OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sinan Kaya ve Doç. Dr. Ömer Çakın, İŞKUR Çarşamba Şube Müdürü Rifat Yıldız, Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği ESC Hareketlilik Projeleri Koordinatörü Ülkü Atabey, Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği Araştırma Projeleri Koordinatörü Olcay Belli ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının sonrasında toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Ece Topatay, Kerim Koç

Fotoğraf: Kerim Koç