• 28.01.2022
  • İletişim Fakültesi Öğrencilerinden ‘’Farklılıklarımızda Afette Gönüllüyüz’’ Projesi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Samsun Engelliler Federasyonu’nun başvuru sahibi olduğu “Farklılıklarımızla Afette Gönüllüyüz” projesinin tanıtım videosunu hazırladı. Ayrıca öğrenciler görme engelli bireylerin de tanıtımın tümünden haberdar olabilmesi için videoya sesli betimleme tekniği ekledi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Oktan’ın yürüttüğü, danışmanlığını Araştırma Görevlisi Emine Sermin Türetgen’nin üstlendiği Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında öğrenciler, gençlerin ve engellilerin Afet ve Acil Durum Gönüllülüğü konusunda bilgilendirilmesini sağlamak için projeyi tanıttı. Hümeyra Akgün, Muhammed Emre Öztürk, Kemal Ünal, Emre Derici’nin oluşturduğu proje ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2021 Genel Çağrı dönemi kapsamında bu projeyle, gençlerin özellikle engellilerin, afet alanlarında gönüllülük faaliyetlerine katılımlarının teşvik edilmesini amaçladı.

“İnsanlarda farkındalık ve gönüllülük bilinci oluşturmalıyız”

Proje ekibinden Hümeyra Akgün projenin amacını “Samsun Engelliler Federasyonu liderliğinde uygulanan “Farklılıklarımızda Afette Gönüllüyüz” projesinin Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin tanıtımını yaparak projelerine katkı sağlamayı amaçladık ve güzel bir proje ortaya çıkardık.’’ şeklinde ifade etti. Ekibin bir diğer üyesi Muhammed Emre Öztürk “Sesli betimleme sayesinde, görme engelli bireylerin tanıtımı kolaylıkla anlayabilmeleri hedeflerimizden bir tanesiydi. Bunu başardığımız için çok mutluyuz.’’ dedi.  Kemal Ünal ise projenin gerçekleştirilmesine katkı sunan Engelliler Federasyon Başkanı Mehmet Akbulut ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi personeli Ahmet Tayfur Arslan’a teşekkür etti.

Haber: Hümeyra Akgün / Muhammed Emre Öztürk

Etiketler: / / / / / / / / /