İddia sonucu otostop çekerek 13 ülke gezdi

• 13.11.2015
  • İddia sonucu otostop çekerek 13 ülke gezdi için yorumlar kapalı

Otostop çekerek 13 ülke gezen Veysel Bolluk’un bir durağı da Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi oldu.

Otostop çekerek tam 13 ülke gezen Veysel Bolluk (22) yaklaşık 3 aylık bir sürede 3 bin kilometre mesafeyi herhangi bir yol ücreti ödemeden tamamladı. Bolluk’un bir durağı da Samsun’un Çarşamba ilçesi oldu.

İstanbul Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Veysel Bolluk bir gün arkadaşlarıyla girdiği iddia sonucu otostopla ülkeler turu yapmaya karar verdi. İddia ile başladığı bu macera, sonrasında tutkuya dönüştü. Yaklaşık 3 aylık bir süre hedefleyen Bolluk, 23 Temmuz’da memleketi Bingöl’den yola çıktı. Bolluk, kendi belirlediği rota dahilinde İran, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Malezya, Singapur, Vietnam, Tayland, Çin, Hong Kong, Kuzey Kore, Güney Kore ve Japonya’yı gezdi. Dönüş güzergâhı olarak da Transibirya, Çin, Moğolistan, Moskova’yı seçen Bolluk, ardından Gürcistan üzerinden Artvin’in Hopa ilçesine geldi. Yolu Samsun’dan da geçen ve Samsun’da bulunduğu süreçte Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’ni ziyaret eden Bolluk, derslere misafir öğrenci olarak katıldı. Bolluk daha sonra İstanbul’a geçerek, bu zorlu ve keyifli yolculuğu tamamladı.

Bir Sonraki Hedef Dünya Turu

Bu otostop yolculuğu sırasında birçok olay yaşadığını ve bütün yolculuğunu ücret ödemeden otostopla tamamladığını belirten Bolluk, yolculuğu sırasında hiç pişman olmadığını, aksine süreyi uzatmak için elinden geleni yaptığını söyledi. Gezisi esnasında Çin gazetelerine de haber olan Bolluk, oldukça ilginç tecrübeler edindiğini vurguladı. Çoğu zaman tek sıkıntısının yemek olduğunu ifade eden Bolluk, yola çıkarken bütün zorlukları göze aldığının da altını çizdi. Bir sonraki hedefinin dünya turu olduğunu söyleyen Bolluk, yaptığı bu gezilerin en güzel tarafının farklı dil, din ve ırktan dost kazanmak olduğunu dile getirdi.

Etiketler: / / / / / / / / /