Dünya Murat Diril’in zillerini çalıyor

• 15.04.2016
  • Dünya Murat Diril’in zillerini çalıyor için yorumlar kapalı

Merkezi Samsun’da bulunan ve el yapımı olması nedeniyle dünyanın en pahalı zilleri olan “Murat Diril Zilleri” pek çok ünlü müzisyen tarafından tercih edilen markaların başında geliyor.

Murat Diril 1994 yılında İstanbul Zilleri’nde mesleğe başladı. 6 yıl çıraklık yaparak mesleği öğrendi. Çalıştığı firma Diril’i Almanya’daki El Sanatları Fuarı’na gönderdi. Türkiye’den götürdüğü zillerle orada bir gösteri yaptı. El yapımı bu ziller yoğun ilgi gördü. Diril, fuarda Avrupa’nın en büyük firmalarından biri ile tanıştı. Kendileri için zil üretmesi konusunda firmadan teklif alan Diril, iş yerinin Türkiye’de de açılması koşuluyla teklifi kabul etti. Firma, Türkiye’de bu iş yerini kurmak için yeterli sermayeye sahip olamayan Diril’e geri ödemeli para yardımında bulundu. 2000 yılında Samsun Örnek Sanayi Sitesi’nde 800 metrekarelik bir alana kendi işyerini kuran Diril, ürettiği fason zillerle Alman firmasına olan borcunu ödedi. Bu süreçte ürettiği ziller dünyaca ünlü müzisyenler, bateristler ve gruplar tarafından kullanıldı. Diril, ürettiği her zilin altına “Made in Turkey Murat Diril” yazdı.

Yurt içi satışı yok

Fason üretimini durduran Diril, 2008 yılında Murat Diril markasıyla pazara girdi. 2008’den bu yana kendi markasını üreten Diril, şu an dünyanın her yerine zil üretip gönderiyor. Türkiye’deki müzisyenlerin internet sitesinden ulaşıp kendilerinden zil almak istediklerini, ama yurt içi satışlarının olmadığını söyleyen Diril, “Türkiye’deki müzisyenlerimizin ekonomik durumu zillerimizi alabilecek yeterlilikte değil. Zil üretimi çok zahmetli ve zaman isteyen bir iş olduğundan herhangi bir indirim de yapamıyoruz. Yurt içinde düşük fiyatlara zil üreten firmalar da var. Fakat bu firmalar makineler kullanarak otomasyon üretim yapıyorlar. Biz el yapımı olarak ürettiğimizden stok da yapamıyoruz. Ürettiğimiz ziller tamamen özel sipariş üzerine yurt dışına gidiyor” diyor.

Dünya starlarının tercihi

Ana merkezlerinin Samsun olduğunu dile getiren Diril, “Almanya Hamburg’da bir şirketimiz var. Zilleri Samsun’da üretip oraya gönderiyoruz. Avrupa içindeki dağıtım oradan yürütülüyor. Amerika’da da bir mağazamız var. Aynı şekilde Samsun’dan oraya gönderiyoruz ve oradan Latin ülkelerine dağıtım yapılıyor. Ürettiğimiz siparişleri her ay sonu Amerika ve Almanya’ya göndeririz” şeklinde konuşuyor. El yapımı olması nedeniyle dünyadaki en pahalı ziller olan “Murat Diril Zilleri”, Ricky Martin, Shakira, Michael Jackson gibi birçok ünlünün bateristleri tarafından en çok tercih edilen marka. Hollywood filmlerinin müzisyeni Harvey Mason’un da müşterileri arasında olduğunu belirten Diril, “Aynı zamanda Amerika’daki ortağım olan Lui Ludwig de sipariş aldıklarımdan. Bunun dışında iletişimde olduğumuz birçok grup var. Tamamen el yapımı ziller üreten dünyadaki tek firma olmamız nedeniyle diğer firmalara oranla daha yoğun ilgi görüyoruz. Zillerimizi kullanan profesyonel müzisyenler gerçekten çok memnun” diyor.

Etiketler: / / / / / / / / /