Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

İletişim Fakültesi’nde “Gönüllülük Zirvesi”

İletişim Fakültesi’nde “Gönüllülük Zirvesi”
  • 25.04.2018
  • İletişim Fakültesi’nde “Gönüllülük Zirvesi” için yorumlar kapalı
  • 1.951 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi ve Damla Topluluğu iş birliğiyle “Gönüllülük Zirvesi” konferansı İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

OMÜ Damla Topluluğu “Gönüllülük Zirvesi” kapsamında Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztamur ve Yaratıcı Drama Eğitmeni Dilara Köktürk’ü  konuk etti. Konferansa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi  Ömer Çakın, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Bir şeyler gerçekleştirmek için insanlardan büyük vaatler beklemeyin”

‘Gönüllülük Algısı ve Coğrafyalarda Gönüllülük’ konulu konferansında Erol Öztamur “Coğrafyalarda bilirsiniz alçaklardan yükseklere çıkıldıkça sıcaklık azalır ve çeşitli değişikler olur. Ben şunu fark ettim. Bizim ülkemizde alçaklardan yükseklere çıkıldıkça, batıdan doğuya gidildikçe gönüllülük artıyor. TÜİK 2015 verilerine göre Türkiye’de insanların gönüllülük faaliyetleri için harcadıkları süre yılda 27 dakika. Biz Damla Toplulukları olarak bu sürenin artması için çabalıyoruz. Bir şeyler gerçekleştirmek için insanlardan büyük vaatler beklemeyin. Eğer inanırsanız imkânlarınız az olsa dahi insanlara kattığınız şeyler toplumları değiştirecek hale gelebilir. Dünyayı bir tiyatro sahnesi olarak düşünürseniz herkes kendi oyununun başrolünde yer alır. Önemli olan o başrolde nasıl bir performans sergilediğinizdir.” dedi.

“Katıldığınız topluluğun isminin önemi yok yeter ki ülkemiz için bir şeyler yapın”

Öztamur “Kurtuluş Savaşı’ndan kalan kahramanlık hikâyeleri hiç bitmedi. Şehitlerimiz Şenay Aybüke Yalçın, Eren Bülbül, Necmettin Yılmaz, 1915’den kalan gönüllülük ve kahramanlık hikâyeleri devam ettirenlerdir. Biz bu insanların yaşayamadıkları hayalleri ve hayatları yaşıyoruz. Bu sebeple yaşadığımız günde yaptığımız her şeyde onların bize bıraktığı mirasın farkında olarak hareket etmeliyiz. Keşke Sivil Toplum Kuruluşları yardım ettiğimiz insan sayısı artıyor demek yerine yardıma muhtaç insan sayısını azaltıyoruz diye açıklama yapsalar. Katıldığınız topluluğun isminin önemi yok yeter ki ülkemiz için bir şeyler yapalım.” şeklinde konuştu.

Yaratıcı drama eğitimi

‘Anlamaya Farklı Bir Bakış Açısı’ konulu ‘Yaratıcı Drama’ adlı eğitim Dilara Köktürk tarafından verildi. Köktürk “Yaratıcı Drama insana problem çözme, dil becerilerini geliştirme, sanat anlayışı ve ruhunu kazandırmak için çok etkili bir yöntemdir.” dedi. Dilara Köktürk, konuşmasının ardından konferans salonunda ve fuaye alanında öğrencilere uygulamalı drama eğitimi verdi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Erol Öztamur’a,  Damla Topluluğu akademik danışman yardımcısı Arş. Gör. Gülten Arslantürk Dilara Köktürk’e teşekkür belgesi takdim etti.

Etkinlik, Prof. Dr. Niyazi Usta’nın Erol Öztamur’a ve yaratıcı drama eğitmeni Dilara Köktürk’e teşekkürlerini sunması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ