OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal Görevi Törenle Devraldı

• 17.08.2020
  • OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal Görevi Törenle Devraldı için yorumlar kapalı
  • 981 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesine 14 Ağustos 2020 tarihli kararname ile rektör olarak atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal göreve başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, eski Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten görevi devraldı.

Kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Ünal, bugüne kadar üniversitenin gelişmesine katkı sağlayan rektörlere de teşekkür etti.

“Yeni bir perspektif ve dinamizmle hizmet vermeyi sürdüreceğiz”

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, verdikleri emek için eski yönetime teşekkür ederek “Kendileri dört yıl boyunca Üniversitemize ciddi katkılarda bulundular. Biz de onların bıraktığı yerden yeni bir perspektif ve dinamizmle hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Bu makamı bana uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitenin niteliğinin artmasıyla Samsun’un, bölgenin ve ülkemizin de değer kazanacağını kaydeden Rektör Ünal, OMÜ’nün uluslararası arenada, ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlayacak politika ve strateji üreterek hizmet vereceğini vurguladı.

“Şehrin Üniversiteden beklentisine karşılık vermek gerekiyor”

Üniversitenin içinde bulunduğu kente olan katkısının önemine de değinen Rektör Ünal “Üniversitenin, kentin talebini ve ihtiyacını somutlaştırması gerekiyor. Bunun için de şehrin Üniversiteden beklentisine, Üniversitenin fiili olarak karşılık vermesi gerekiyor. Üretilen bilginin servisi ve ihtiyaç duyulan bilginin üretim süreci son derece önemli. Çünkü ülkemizin kaybedecek zamanı yok. Dünyada kurulan yeni düzende, ülke olarak en güçlü pozisyonda yer almamız gerekiyor. Üniversitemiz de bunun için gereken motor gücüne sahiptir.” şeklinde konuştu.

Görevi süresince başta Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere önceki yönetimin destek ve tecrübelerinden faydalanmayı amaçladığını da dile getiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Bir kardeşlik hukuku içerisinde, geriye dönük süreçle ilgili Sait Hocamızın görüşlerini almak suretiyle ilişkilerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

“Önceliğimiz OMÜ’nün marka değerinin yükselmesi”

OMÜ’nün köklü ve akademik kadrosuna ve güçlü üniversitelerden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal “Öğrencilerimize verdiğimiz diplomanın ve unvanın piyasada bir karşılığının olması gerekiyor. OMÜ’den mezun ettiğimiz her öğrencimizin kendinden beklenen mesleki yeterliliği sağlaması lazım. Bunun için de eğitim politikasının baştan revize edilmesi, stratejisinin yeniden belirlenmesi, her mezunun sektöründe aranan bir değer olarak topluma katılması gerekli. Bu nedenle OMÜ’nün marka değerinin yükselmesi önceliğimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

Devlette devamlılığın esas olduğuna işaret eden Rektör Ünal “Bizim kaybedecek, ötekileştirecek insan gücümüz yok. Devletin bütün unsurları, devletin daha da güçlenmesi için kendi misyonunu üstlenmek ve devlete katkı sağlamak zorunda. Bu nedenle OMÜ’nün ağır yükünü çeken akademik personele ve akademik personelin çalışmalarına imkân sağlayan idari personele teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Prof. Dr. Sait Bilgiç teşekkürlerini sundu

Yeni dönemin OMÜ için hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Sait Bilgiç ise görevde bulunduğu süreç içerisinde yaptığı çalışmaları paylaştı.

Tüm çalışmaları, 6 bin 500 kişilik OMÜ ailesiyle gerçekleştirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Sait Bilgiç “OMÜ ailesinin her bir ferdine ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Ayrıca 24 saat anlayışıyla, en yakınımda bulunan rektör yardımcılarına, genel sekretere ve özel kaleme ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.

Samsun’da görev yapan kamu kurum yetkililerine de teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Sait Bilgiç “İlimizde görev yapan birlikte çalıştığımız valilerimi, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Rektörümüze, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, adli ve idari mahkeme başkan ve üyelerine, komutanlarımıza, kamu çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine, basınımızın değerli mensuplarına ve Samsun halkına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu büyük mesuliyeti devrediyorum”

Samsun milletvekillerine de verdikleri destek için teşekkür eden Sait Bilgiç “Elbette en büyük teşekkürü, dört yıl önce bana bu görevi vererek Üniversiteme, şehrime ve ülkeme hizmet etme şansı verdiği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ediyorum. Bugün Rektörlük cübbesini çıkararak yüklenmiş olduğum bu büyük mesuliyeti huzurlarınızda yeni Rektörümüze devrediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Yavuz Ünal’a Rektörlük cübbesini giydirerek çiçek takdim etti. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da Prof. Dr. Sait Bilgiç’e hediye ve çiçek takdiminde bulundu.

Devir teslim töreninin ardından Senato Salonunda, senato üyeleriyle bir araya gelen Rektör Yavuz Ünal, eğitim ve Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vererek OMÜ’nün toplumun talebini karşılayan nitelikli mezun vermesini ve ülke kalkınmasını sağlayacak teknoloji ve bilgi üretmesini hedeflediğinin altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Yorgun ve küskün parçalarımızı rehabilite etmek ve aktif üretime katmak önceliğimiz olacaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler: / / / / / / / /