OKTAM Medyada Kadına Yönelik Şiddet Konferansı Düzenledi

• 25.05.2022
  • OKTAM Medyada Kadına Yönelik Şiddet Konferansı Düzenledi için yorumlar kapalı
  • 818 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) tarafından Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 2022-2025 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem planı kapsamında “Medyada Kadına Yönelik Şiddet” konulu konferans düzenlendi. OMÜ İletişim Fakültesinde düzenlenen konferansın moderatörlüğünü OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız gerçekleştirdi.

Konferansa OKTAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Dilek Güvenç ile OKTAM ekibi üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Davut İrfan Çam, Dr. Öğr. Üyesi Kemal Özcan, Uzm. Damla Nur Kinsiz, Arş. Gör. Mehmet Yazıcı ve Arş. Gör. Esra Kuduz’un yanı sıra çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Konferansta “Medyada kadına yönelik haberlerin ele alınış tarzı hakkında ne düşünüyorsunuz?”, “Medya kadına yönelik haberleri nasıl ve hangi bağlamda ele almalı?”, “Yapılan haberlerde etik ve duygusal ayrım nasıl yapılır?”, “Eğitim ile kadın cineyetleri arasında nasıl bir bağlantı var?”, “Medya eserlerini doğru ve farklı bakış açıları ile nasıl okuyup ele alabiliriz?” gibi sorular öğrencilere yönlendirilerek düşünceleri dinlendi ve konularla alakalı öğrencilere bilgi aktarımı sağlandı.

Konferans hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Haber: Esra Öz

Fotoğraf: Esra Öz