Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde Fetih Şenliği

• 28.05.2024
  • Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde Fetih Şenliği için yorumlar kapalı
  • 324 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Kampüsü Topluluğu, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Günü dolayısıyla “1453 İstanbul’un Fethi Kampüs Şenliği” düzenledi. Şenlik kapsamında Fetih ve Fatih konulu konferans, okçuluk yarışması ve filografi sergisi icra edildi.

Şenlik, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde düzenlenen Fetih ve Fatih konferansı ile başladı. Fatih Sultan Mehmed’e ilişkin tarihte doğru bilinen yanlış bilgilere dikkat çekilen konferansta; OMÜ Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Özer Keskin ve Çarşamba Kampüs Topluluğu Başkanı Mehmet Kibar, fethe giden yolda İstanbul’un stratejik önemini anlatan konuşma gerçekleştirdi.

Konferansın ardından okçuluk yarışması ve filografi sergisi düzenlendi.

Düzenelenen şenliğe; Dekan Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Özer Keskin, Arş. Gör. Sevgi Akkoyun, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Tan, Dr. Öğr. Üyesi Cumhur Kaygusuz, Gençlik Merkezi Geleneksel Türk Okçuluğu kurs eğitmeni Talip Zorlu, akademisyenler ve öğrenciler katıl

Şenlik, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber- Fotoğraf: Ece Topatay

Etiketler: / / / / / / / /