İletişim Fakültesi Yeni Öğrencileriyle Oryantasyon Eğitiminde Buluştu

• 12.10.2022
  • İletişim Fakültesi Yeni Öğrencileriyle Oryantasyon Eğitiminde Buluştu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi’nde üniversite hayatına yeni başlayan öğrencileri bilgilendirmek amacıyla “Oryantasyon Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitime İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ömer Çakın ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat, İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem, bölümlerin öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aile yakınlığıyla 4 yıllık süreci yürütmek istiyoruz

Oryantasyon eğitiminin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, “Üniversitemize, fakültemize, Samsun’umuza hoş geldiniz. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. 4 yıl insan hayatında oldukça uzun bir döneme denk geliyor. Dolayısıyla bir aile yakınlığıyla bu süreci yürütmek istiyoruz.” dedi

Üniversite ve fakülte web sayfalarının öğrenciler tarafından takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Dekan Bekiroğlu, “Benim sizlere önemli tavsiyelerimden biri OMÜ önlisans-lisans eğitim öğretim yönetmeliğini telefonunuza, bilgisayarınıza indirmeniz ve her noktasına hâkim olmanız, yönetmelikte harf notlarına varana kadar her bilgi yer alıyor. Dolayısıyla zaten yazılı olan bir bilgiyi tekrar bir başkasına sormanıza gerek kalmayacaktır. İletişimci ve bilgi okur-yazarlığı bunu da gerektiriyor. Bölüm başkanlarımız, danışman hocalarımız, dekan yardımcılarımız ve ben kapılarımızı size sonuna kadar açıyoruz, sorunlarınızı ve yapmak istediklerinizi paylaşabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar

Dekan Prof. Dr. Bekiroğlu’nun ardından eğitimde söz alan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Çakın öğrencileri sorumluluklarından ve dikkat etmeleri gereken hususlardan bahsederek üniversiteyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen sunumda ders kayıtlanması, ders kayıtlarının onaylanması süreci ve alınması gereken krediler konu başlıkları yer aldı. Doç. Dr. Çakın, ders kayıtlanması ve akabindeki tüm süreçlerdeki asıl sorumluluğun öğrencilerde olduğunu belirterek, öğrencilerin süreçlerle alakalı bilgilere üniversitenin web sitesinden daha sonra danışman hocalarından ulaşabileceklerinin altını çizdi.

Oryantasyon eğitimin devamında ise bölüm başkanları, fakülte sekreteri ve akademik ve idari personeller öğrencilere tanıtıldı.

Eğitim, öğrenci topluluklarından Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı Miraç Şentürk, Yeni Medya Topluluğu Başkanı Merve Cengiz ve yeni kurulacak olan Gazetecilik Topluluğu’nun Başkanı Selen Öztürk’ün öğrencilere topluluklar hakkında bilgi verip üye alımlarından bahsetmeleriyle son buldu.

Etiketler: / / / / /