Soğuk Havada Sıcak Yardım Eli

• 20.01.2021
  • Soğuk Havada Sıcak Yardım Eli için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, İstanbul Fikirtepe’de yaşayan ihtiyaç sahibi aileler için harekete geçti.

OMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Arş. Gör. Dr. Gülten Arslantürk’ün yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında “Soğuk Havada Sıcak Yardım Eli” sloganı ile harekete geçen öğrenciler, İstanbul’un Fikirtepe semtinde yaşayan maddi durumu elverişli olmayan ailelere gıda ve erzak yardımı için bir proje başlattı. Koronavirüs nedeniyle ailelerin bu dönemde daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirten öğrenciler öncelikle ihtiyaç sahibi aileleri tespit etti. Öğrenciler, 10 aileye 9 farklı şehirden (Kastamonu, Ordu, Giresun Trabzon, Samsun, Amasya, İstanbul, Şırnak ve Kahramanmaraş) toplamda 10 koli gıda ve erzak yardımı topladı.

“Bu zamanda bu yardım bizim için önemli oldu”

Soğuk Havada Sıcak Yardım Eli projesi kapsamında yardım ulaştırılan 3 çocuklu ve geçimini seyyar satıcılıkla sağlayan S.N “Bizim için böyle bir dönemde bu yardım güzel oldu. Semtimizde kentsel dönüşüm nedeniyle birçok aile zaten mağdur, bu yardım kolileri buradaki ailelere eminim çok iyi gelecektir.” dedi. Pandemi sürecinde önlem amaçlı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle işe gidemediğini belirten S.N “Bizim işlerde sokağa çıkamayınca kazancın olmuyor. İş böyle olunca eve ekmek de gelmiyor ama bu yardımlar bizim neredeyse aylık ihtiyacımızı içeriyor. Düşünen herkese teşekkür ederiz. Bizim için bu bir yardımdan da ötesi bir kardeşlik elidir.” diye konuştu.

“Öğrencilerden gelmesi bizi ayrı mutlu etti”

Pandemi döneminde belediyeden de bazı yardımlar aldığını ifade eden S.N “Bu yardım bizi ayrı bir mutlu etti çünkü bunlar gönüllü öğrencilerce yapılmış bir yardım. Herkes bu zamanlarda zorlu dönemlerden geçiyor işsizlik ve eve ekmek götürme kaygımız var. Böyle bir zamanda üniversite öğrencilerinin bizleri düşünmesi ve yardım eli uzatmaları bizi duygulandırdı ve çok mutlu etti.” dedi.

Proje, sosyal medya hesaplarından yardımseverlere ulaşılarak ve gönüllü öğrencilerin çevresindeki yardımsever insanların desteği ile yürütüldü.

Haber: Samet Eyigün

Etiketler: / / / / / / / /