İletişim Fakültesinde Mezuniyet Töreni Coşkusu

• 30.09.2021
  • İletişim Fakültesinde Mezuniyet Töreni Coşkusu için yorumlar kapalı
  • 803 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, Covid 19 pandemisi nedeniyle uğurlayamadığı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. 2019-2020 ve 2020-2021 akademik yılı mezunlarının katıldığı tören 29 Eylül Çarşamba günü 13.30’da OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümlerinin öğrencilerinin mezuniyet töreni, Doç. Dr. Nur Erdem’in sunumuyla başladı.

Mezuniyet törenine Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Volkan Toptaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Müftüsü Osman Karagöz, öğretim elemanları, aileler ve davetliler katıldı.

“Türkiye’nin önde gelen iletişim fakültelerinden biriyiz.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta yaptığı açılış konuşmasında 2010’da kurulan ve 2013’te öğrencilerini almaya başlayan Fakültelerinin  Türkiye’nin önde gelen fakültelerinden biri haline geldiğini belirterek “Genç bir fakülte olarak verdiğimiz nitelikli eğitimle Türkiye’den ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen yüzlerce öğrencimizin tercihi olmaktan dolayı son derece gururluyuz. Fakültemiz teorik ve uygulama uygulama alanında verdiği eğitimle, kısa süre içinde iletişim fakülteleri içinde haklı bir başarıyı elde etmiştir. Bu başarı hocalarımız ve öğrencilerimizle daha da ileriye taşınacak. Bugün burada pandemi koşulları nedeniyle ertelediğimiz mezuniyet törenimizi gerçekleştirmekten, öğrencilerimizi ve ailelerini ağırlamaktan, onların heyecanlarını paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Bugün 281 öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise “Gerçekten güzelliğin olduğu bir gün yaşıyoruz. Pandemiden dolayı bir buçuk yıl sonra öğrencilerimizin kampüsü şenlendirmiş olması ve yüz yüze eğitime başlanmış olması bu güzelliği ortaya çıkardı. Törene teşviklerinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Bugün öğrencilerimiz ve velilerimiz için anlamlı bir gün. Herkes yıllardır verdiği emeğin karşılığını görmüş oluyor.” dedi.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından törende dereceye giren öğrencilere ödül verildi. 2019-2020 akademik yılı Fakülte birincisi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Bilge Yavaş ve fakülte ikincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Gizem Arslan olurken Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yunus Tüzen fakülte üçüncüsü oldu.

“Hayalimi bugün en iyi şekilde gerçekleştirmiş olmak çok mutluluk verici”

İletişim Fakültesinin 2019-2020 akademik yılı birincisi Bilge Yavaş, yaptığı konuşmada “Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü ve aynı zamanda İletişim Fakültesi birincisi olduğum için çok gururluyum. Lise yıllarımda başlayan Radyo, Televizyon ve Sinema okuma hayalimi bugün en iyi şekilde gerçekleştirmiş olmak çok mutluluk verici. Hayatım boyunca hep hayallerinin peşinden giden, kendi kararlarını alan ve bu kararlar doğrultusunda ilerleyen bir insan oldum. Bunun için her konuda beni destekleyerek güç veren ve elimi hiç bırakmayan canım aileme; anneme, babama ve abime hayatıma en güzel şekilde eşlik ettikleri için çok teşekkür ederim. 4 yıl boyunca verdikleri kaliteli eğitimle, sosyal yaşama bizleri en donanımlı şekilde hazırlayan ve geleceğin iletişimcilerini yetiştirerek topluma kazandıran tüm İletişim Fakültesi hocalarıma teşekkür ediyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

“Her anda ve her yerde gerçeği savunan iletişimciler olmaya çalışalım”

Fakültenin 2020-2021 akademik yılı birincisi ise Gazetecilik Bölümü öğrencisi Muhannad Hamoud oldu. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Oğuzhan Sert Fakülte ikincisi olurken Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Serhat Aydın ise Fakülte üçüncüsü oldu. 2020-2021 akademik yılı Fakülte birincisi Muhannad Hamoud törende yaptığı konuşmada “Buradaki ilk günlerimi ve o günlerde ne kadar zorluklar yaşadığımı hala hatırlıyorum. Fakat Rabbimin lütfuyla ve beni sevgisi, bilgisi ve desteğiyle saran hocalarım ve arkadaşlarımın sayesinde, bu yolun sonuna geldim. Eğer bugün birini hatırlayacak olursam, mazlumların sesini dünyaya duyurmak için kendilerini her türlü tehlikeye atan, her türlü fedakârlık yapan, sevgili ülkem Suriye’de şehit, yaralı ve tutuklu gazetecileri hatırlıyorum. Onların yolundan ayrılmayacağıma söz veriyorum. Bizler de bu fakültenin mezunları olarak mesleki hayatımızda öğrendiğimiz etik kurallarından vazgeçmeyen, her anda ve her yerde gerçeği savunan iletişimciler olmaya çalışacağız.” dedi.

Ödül töreninin ardından 2019-2020 akademik yılında mezun olan 131 öğrenciye ve 2020-2021 akademik yılında mezun olan 150 öğrenciye diplomaları takdim edildi. Tören mezun öğrencilerin heyecan ve coşkuyla keplerini atmasıyla son buldu.

Haber: Hilal İçigen

Fotoğraf: OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu