Akademik Aşama Kaydeden Hocalarımız Törenle Biniş Giydi

• 15.01.2020
  • Akademik Aşama Kaydeden Hocalarımız Törenle Biniş Giydi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri törenle binişlerini giydi. Fakültemiz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yılmaz da törende hazır bulunarak cübbelerini giydiler. Genç İfade Gazetesi olarak hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Biniş Takdim Töreni’ne; Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve biniş giyen öğretim üyelerinin aileleri katıldı.

Rektör Bilgiç “Cübbenin yakası, düğmesi ve cebi yoktur”

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç cübbenin önemi ve sembolüne dikkat çekerek “Geleneksel hâle getirmiş olduğumuz cübbe giyme törenlerinden birinde yine birlikteyiz. Bugün öğretim üyemiz cübbelerini giyecekler. Neden cübbe ya da diğer adıyla biniş giyme törenleri yapılır? Üniversitelerin uyguladığı bu tarz gelenekler, bazen yazılı kurallardan daha önemlidir. Cübbenin yakası, düğmesi ve cebi yoktur. Bu bakımdan anlamlıdır. Çünkü insanoğlu yakasız bir gömlekle dünyayı terk edecektir. Genellikle varlıklarını cebine koyar ama cübbenin cebi yoktur ve birilerinin karşısında önünü ilikler ki cübbenin düğmesi de yoktur. Dünyada üç meslek grubu cübbe giyer. Bunlar bilim insanları, yargı mensupları ve din adamlarıdır. Bu meslek gruplarına yüklenen önemin göstergesi olarak cübbe giyilir ve cübbe de önemini kendine yüklenen bu değerlerden alır.” dedi.

Samsun Teknopark Ve Projeleriyle Fark Yaratanlar

Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Bugün burada yeni cübbe giyen arkadaşları tebrik ediyorum. Allah başarılarını daim eylesin. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi. Samsun Teknopark ve projeleriyle fark yaratan isimlere başarı belgeleri Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından verildi. Törende OMÜ Devlet Konservatuvarı sanatçıları da mini bir konser verdi.

Haber: N. Nur Çimen

Etiketler: / / / / /