Şoförlüğü hiçbir zaman erkek mesleği olarak görmedim

• 15.04.2015
  • Şoförlüğü hiçbir zaman erkek mesleği olarak görmedim için yorumlar kapalı

Gülay Eren, 46 yaşında ve 2 çocuk annesi. Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan Eren, Atatürk İlköğretim Okulu’nda servis şoförlüğü yapıyor.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversiteye gidemeyen Eren, 21 yaşında, babasının aldığı taksi ile şoförlük mesleğine adım atmış. Terme’deki ilk kadın şoför olaran anılan Gülay Eren, 22 yıl önce başladığı bu meslek için “Şoförlüğü hiçbir zaman erkek mesleği olarak görmedim.”diyor.

Mesleğinin en zor yanının çocukları güvenli bir şekilde evlerine teslim etmek olduğunu belirten Eren, Terme’de bir zamanlar tek olarak başladığı şoförlük mesleğini şimdilerde dört kadının daha sürdürdüğünü ifade ediyor.

Etiketler: / / / / / / /