Samsun’da medya okuryazarlığı konusu tartışıldı

• 15.02.2016
  • Samsun’da medya okuryazarlığı konusu tartışıldı için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi ve Canik Kent Konseyi işbirliğiyle Medya Okuryazarlığı başlıklı bir seminer düzenlendi.

Samsun Canik Kültür Merkezi’nde 27-28 Şubat tarihlerinde düzenlenen seminere, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Recep Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın, Yrd. Doç. Dr. Nur Erdem ve Uzman Nursel Bolat konuşmacı olarak katıldı.

“Medyanın esiri olmayın, medya okuryazarı olun” sloganıyla 2 gün süren seminerde akademisyenler, medyanın doğru kullanımı ile ilgili görüş ve bilgilerini dinleyicilerle paylaştılar.

Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan’ın koordine ettiği seminer sonunda, akademisyenler, dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Seminer, katılımcılara katılım belgesi verilmesiyle son buldu. Ayrıca Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Canik Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Aydın, öğretim üyelerine “Bir Can Bir Fidan” kampanyası kapsamında adlarına dikilen fidanların sertifikasını verdi. Dinleyicilere Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran’ın “Medya Okuryazarlığı” kitabı da hediye edildi.

Etiketler: /