İletişim Fakültesi’nden kan bağışına tam destek

• 15.04.2015
  • İletişim Fakültesi’nden kan bağışına tam destek için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde Samsun Türk Kızılay’ı tarafından “Kan Bağışı” kampanyası gerçekleştirildi.

Gönüllü kan bağışı konusunda sosyal farkındalık oluşturmayı amaçlayan kampanyaya İletişim Fakültesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Ülke genelinde 16 bölge kan merkezi ve 62 kan bağışı merkeziyle hizmet veren Türk Kızılayı, bin 557 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılıyor. Türk Kızılayı, 2014 yılı hedefini ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak üzere 1 milyon 863 bin 401 ünite kan bağışı olarak belirledi. Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nin 2014’teki kan bağışı hedefi ise 85 bin ünite. Yetkililer Karadeniz Bölgesi’nde ilk 5 ayda 37 bin 732 ünite kan bağışının yapıldığını ifade etti.

Etiketler: / / / / / / / / / / / /