İletişim Fakültesi Akademisyenleri Törenle Biniş Giydi

• 18.03.2022
  • İletişim Fakültesi Akademisyenleri Törenle Biniş Giydi için yorumlar kapalı
  • 944 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için  biniş (cübbe) giyme töreni düzenlendi. OMÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat da törende  biniş giydi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Biniş Takdim Törenine Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal,  OMÜ Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve biniş giyen öğretim üyelerinin aileleri katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal tebrik konuşmasıyla öğretim üyelerine hitap etti.

Biniş takdim törenine katılan akademisyenler ve ailelerini selamlayarak sözlerine başlayan Rektör Ünal “OMÜ’nün biniş giyme töreni, gelenekselleşen değerli ve anlamlı etkinliklerinden birisidir. Bugün 107 profesör, 61 doçent hocamızın biniş törenini gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Taşıdığımız unvan bize ciddi bir yük getirir”

Doçentlik veya profesörlük söz konusu olduğunda toplumun bakış açısının değiştiğine işaret eden Rektör Ünal “İster öğretim üyeliği, doçentlik, profesörlük isterse idari bir mevki olsun, bunların anlamı nedir dediğinizde, artık bu pozisyona sahip kişiler toplumda sıradan bir birey olarak algılanmaz. Bahsettiğim kişiler, ne yapması, nerede durması ya da nasıl davranması gerektiğini bilen kutup şahıslardır ve toplum tarafından örnek alınırlar. Bu nedenle taşıdığımız bu unvan bize ciddi bir yük getirir. Bunun altında ezilmek de gerekiyor, bunu hissetmek de gerekiyor. Dolayısıyla değerli hocalarım kademe ve unvan yükseldikçe yük artıyor, unvan yükseldikçe bir taraftan hoşgörü de artmalı. Küçük şeylere takılarak çalışma barışını zedeleyecek ya da motivasyonu düşürecek davranışlardan uzak durmak gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Programa, Rektör Ünal’ın konuşmasının ardından OMÜ Devlet Konservatuarı ve Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği dinleti ile devam edildi.

Dinletinin ardından biniş takdim törenine geçilirken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve fakülte dekanları, akademik aşama kaydeden öğretim üyelerine binişlerini giydirerek kendilerini tebrik etti.

Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

Etiketler: / / / / / / / / / / /