Sine-Düş Topluluğu Sinemanın Doğum Gününü Kutladı

• 30.12.2018
  • Sine-Düş Topluluğu Sinemanın Doğum Gününü Kutladı için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) bünyesinde kurulan Sine-Düş Topluluğu, sinemanın 103. doğum gününü kutladı.

OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, Sine-Düş Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan Tuğran, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Turgut, Arş. Gör. Uğur Kılınç, Arş. Gör. Ufuk İnal ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Topluluk olarak faaliyetlerimiz devam edecek”

Etkinlik kapsamında İletişim Fakültesi öğrencilerinin çekmiş oldukları kısa film, kamu spotu, stop motion ve belgeseller izletildi.

Gösterim sonrası konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Tuğran “Biz henüz yeni bir fakülteyiz ve özellikle Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü henüz 3 yaşında. Buna rağmen öğrencilerimiz başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Topluluk olarak sinemanın başlangıcından günümüze kadarki 103 yıllık gelişiminin işlendiği bu etkinlikte bir araya geldik. Öğrencilerimiz bir yandan kendi filmlerini de çekmeye devam ediyor. Başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın “Henüz yeni bir fakülteyiz fakat çoğu iletişim fakültesine oranla imkânlarımız daha iyi. İzlemiş olduğumuz kısa filmlerle, öğrencilerimizin bu imkânların hakkını verdiğini görüyorum.” ifadelerinde bulundu.

Yönetmenlere teşekkür belgesi verildi

Ablam Zaman Yolcusu kısa filminin yönetmeni Güneş Dereli Erasmus Programı’nda olduğundan onun adına teşekkür belgesi RTS 3. sınıf öğrencisi Yiğiter Ayberk Çakır’a, Nöbet isimli kısa filminin yönetmeni Mehmet Rüştüoğlu askerlik görevini icra ettiğinden onun adına da teşekkür belgesi RTS 3. sınıf öğrencisi Arda Ersel’e takdim edildi.  Şiddetten Uyan adlı kısa filmi ve Kıvılcım adlı belgesel filmi ile RTS 3. sınıf öğrencisi Alaaddin Fıstık’a, Kadın Nefestir adlı kamu spotu ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım (HİT) 4. sınıf öğrencisi Dilara Ofluoğlu’na, Bir Aşk isimli stop motion filmi ile RTS 3. sınıf öğrencisi Buse Kalcı’ya ve Vombi isimli stop motion filmi ile Çiğdem Dönmez’e teşekkür belgesi verildi.

Öğrencilere teşekkür belgeleri Sine-Düş Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan Tuğran tarafından takdim edildi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Etiketler: / / / / / / / / / / / /