Genç İfade Ekibi Bahar Döneminin İlk Toplantısını Yaptı

• 22.03.2022
  • Genç İfade Ekibi Bahar Döneminin İlk Toplantısını Yaptı için yorumlar kapalı
  • 650 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi Genç İfade, bahar döneminin ilk toplantısını Genç İfade editörleri Gazetecilik Bölümü Arş. Gör. A. Ceren Başal Yıldız ve Öğr. Gör. Onur Şen moderatörlüğünde gerçekleştirdi.

Dönemin ilk toplantısı, Genç İfade’de muhabirlik yapmış, OMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2021 mezunu, TRT Haber Dijital Yayınlar Prodüktörü Kader İbici’nin tecrübelerini aktarmasıyla başladı.

“Burada öğrendiğiniz her şey sizin için çok önemli”

Öğrencilik yıllarında İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi Genç İfade’de üretmenin kendisine çok şey kattığını belirten Kader İbici “Özellikle mezun olmadan önce pandemi döneminde Genç İfade için gönüllü olarak çalıştım. Bu süreçte gazetemizin hem internet sitesi yönetimini yürüttüm hem de özel haber için sahaya çıktım. Sahada edindiğim tecrübeler ve yaptığım özel haberim bana TRT gibi bir kurumda çalışmanın kapılarını araladı.” dedi.

Çaba göstermekten vazgeçmemenin önemli olduğunu vurgulayan İbici “Burada öğrendiğiniz her şey sizin için ileride çok önemli olacak. İş başvurusu yaparken size yazdığınız bir haberiniz var mı diye sorduklarında burada yazmış olduğunuz bir haberi göstermeniz karşınızdaki insanın yüzünde bir tebessüm ve ilgi ifadesi belirmesine sebep olacaktır. Uğraşmaktan, öğrenmekten ve çaba göstermekten vazgeçmeyin” şeklinde konuştu.

“Burada yaptıklarınız sizin için referans olabilir”

Öğrencilere uygulama aşamasında Genç İfade’nin katkısının büyük olacağını söyleyen Genç İfade Editörü Arş. Gör. Ceren Başal Başal Yıldız “Gazetemizde yapacağınız her çalışma sizin için önemli olmalı. Burada yaptığınız bir haber, çektiğiniz bir fotoğraf, ileride iş hayatına gireceğiniz zaman sizin için güzel bir referans olabiliyor. Sorumluluk almaktan, öğrenmekten korkmayın.” dedi.

“Gazetede emek vermeniz iş başvurularınız için önemli”

İş hayatında tecrübe sahibi olmayanın iş bulma olasılığının düşük olduğunun altını çizen Genç İfade Editörü Öğr. Gör. Onur Şen “İleride bir iş başvurusunda bulunduğunuzda işveren size ‘Seni neden işe almalıyım?’ dediğinde, ben daha önce bunu yaptım diyebilmeniz gerekir. O sebepten gazete için emek vermeniz, öğrenmeye çalışmanız ve sorumluluk almanız sizin için de bizim için de çok önemli.” diye konuştu.

Öğrencilerden fikir alışverişi yapılarak devam eden toplantı, bir sonraki sayı için haber konusu dağılımı ve görev paylaşımlarının ardından sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Esra Öz

Etiketler: / / / / / / / / /