OMÜ’ye 15 Temmuz Demokrasi Parkı

• 05.08.2016
  • OMÜ’ye 15 Temmuz Demokrasi Parkı için yorumlar kapalı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri anısına yapılan ’15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Demokrasi Şehitler Anıtı’ açıldı.

OMÜ tarafından sosyal yaşam alanı olarak yapılan parkın açılışına; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutan Vekili Alb. Emin Karataş, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun Merkez Komutanı Alb. Osman Akyıldız, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Parkı (2)

Açılıştan önce bir konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Özellikle gençliğe emanet edeceğimiz bu ülkenin hangi zorluklarla elde edildiğinin hatırlanması için böyle bir parkın ve şehitler anıtının üniversite içinde olması bence çok anlamlıdır” dedi.

Hüseyin Akan

Yılmaz: “Şehitlerimizin adını pirinç harflerle oraya yazacağız”

Törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski Büyük Otel’in yerine yapılan parka “15 Temmuz Şehitler Parkı” adını vereceklerini açıkladı. 15 Temmuz darbe girişiminde halkın inanılmaz bir direniş sergilediğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Eski Samsun Büyük Oteli’nin olduğu yerde 20 dönüm civarında bir alanı düzenliyoruz. İçinde çok amaçlı bir salon var. Bu alanın adının verilmesiyle ilgili sosyal medya zerinden ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir kamuoyu anketi yaptık. Anket sonucunda büyük bir oranla parkın adının ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ olması sonucu çıktı. İnşallah biz de önümüzdeki günlerde şehitlerimizin adını verdiğimiz parkın açılışını yapacağız. Parkın içinde bir abide yaparak 15 Temmuz şehitlerimizin adını pirinç harflerle oraya yazacağız. Bu kahramanlarımızın adını orada yaşatacağız” diye konuştu.

Şahin: “Demokrasi 15 Temmuz’da galip geldi”

Batı medyasının Türkiye’ye karşı tutumunu eleştiren Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu millet mazlum milletlere de öncülük etti. Demokrasi 15 Temmuz’da galip geldi. Milli irade kendini bir defa daha ortaya koydu. Ama en önemlisi gerçekten bu millet; topa, tanka, uçağa, helikoptere adeta çelme attı. Parkın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler: / / / /