Çarşamba’da 19 Mayıs Coşkuyla Karşılandı

• 20.05.2022
  • Çarşamba’da 19 Mayıs Coşkuyla Karşılandı için yorumlar kapalı
  • 551 kez okundu

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram’ının 103. yıldönümü sebebiyle Fener alayı gösterisi ve konser düzenlendi.

Fener alayı gösterisi ve konsere Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ve Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan katıldı.

Bulutoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu bando gösterisi eşliğindeki Fener alayı, Tarihi Çarşamba Evi’nin önünden başlayarak, Abdullah Paşa Meydanı’nda sona erdi. Fener alayına çok sayıda vatandaş katılımıyla Türk Bayrağı da taşındı. Her yaştan insanın taşıdığı Türk Bayrağı, Milli Mücadele’nin 103. yılı olması nedeniyle 103 metre uzunluğundaydı.

19 Mayıs’ı coşkusunu yaşayan Çarşamba halkı Fener alayının ardından Abdullah Paşa Meydanı’na gelerek yerel bir müzik grubunun düzenlemiş olduğu konserle kutlamalara devam etti.

Haber: Dilek Yaran

Fotoğrafçı: Noor Saleha Salem