OMÜ’de Yönetmenlerle Televizyon Sektörüne Dair

• 28.02.2020
  • OMÜ’de Yönetmenlerle Televizyon Sektörüne Dair için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, “Sektöre Dair Sohbet” söyleşisi kapsamında Yönetmen Burcu Akbaş ve Yardımcı Yönetmen Kenan Arda Öztürk’ü ağırladı.

OMÜ İF Öğrenci Temsilciliği ve Sine Düş Topluluğu’nun katkılarıyla İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Yaralı Yürek, Hanımın Çiftliği, Zalim İstanbul gibi projelerde yer alan Yönetmen Burcu Akbaş ve Muhteşem İkili, Kardeş Çocukları, 46 Yok Olan gibi projelerde çalışan Yardımcı Yönetmen Kenan Arda Öztürk,öğrencilerin sektöre dair merak ettiklerini cevapladı.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü sektörde neler yapar, iş imkânları nelerdir,sektöre adım atıldığında yapılması gerekenler nelerdir gibi konularda öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Akbaş ve Öztürk, kendinin farkında olma ve yeteneklere göre hareket etmenin öneminden bahsetti.

Herkesin hikâyesi biricik

Herkesin sektöre giriş hikâyesinin biricik ve kendine özel olduğunu söyleyen Kenan Arda Öztürk “Önemli olan yetkinliğinin farkına varmak. Sektöre girmek zor değil, önemli olan sektörde kalıcı olabilmek, iz bırakabilmek.” ifadelerini kullandı. İnsan ilişkileri ve iletişimin gerekliliğinden bahseden Öztürk, “İz bırakmak istiyorsanız iletişim bilimine hâkim olmalısınız.” dedi.

Kendimizi keşfetmeliyiz

Kendi yeteneklerini keşfetmenin önemini belirten Burcu Akbaş “Biz kendi özelliklerimizi keşfedemiyoruz. Neyi yapmak istiyorum, hikâyem ne? Bunları keşfetmemiz gerekli.” şeklinde konuştu. Başarı için kendini bilmenin tüm sektörlerde çalışırken önemli olduğunu ifade eden Akbaş “Bence herkes kendi özelliklerini düşünmeli, en kolay neyi yapabiliyorum diye düşünmeli. Başarı için fark yaratmak için bu gerekli.” dedi.

Söyleşi sonrası yönetmen Burcu Akbaş ve Yardımcı Yönetmen Kenan Arda Öztürk’e Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Oktan ve Dr.Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan Turan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Akbaş ve Öztürk söyleşinin ardından öğrenciler ile birlikte yemeğe katıldı.

Haber : Melek Kesmen

Fotoğraf: Nazlı Erşahin