Öğrencilerimizden Ozan Yazar’a birincilik ödülü

• 15.04.2016
  • Öğrencilerimizden Ozan Yazar’a birincilik ödülü için yorumlar kapalı

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ozan Yazar “Ege Usulü Kızartma” adlı fotoğrafıyla İTÜ Gastronomi Kulübü tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ozan Yazar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gastronomi Kulübü tarafından düzenlenen yarışmada birincilik ödülü aldı. 3. Mutfak Zirvesi etkinliği kapsamında 6-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Lezzeti Yakala” adlı fotoğraf yarışmasında öğrencimiz Ozan Yazar, “Ege Usulü Kızartma” adlı fotoğrafıyla 500 fotoğrafın arasından birinciliği yakaladı. Yazar, böylece fakültemizin ödül kazanan ilk öğrencisi oldu.

Yazar’ın fotoğrafları Ünye’de de sergilendi Ozan Yazar’ın fotoğrafları ayrıca, Işığı Arayanlar Ünye Fotoğraf Topluluğu tarafından düzenlenen “Gönül Telinize Kareler” Karma Fotoğraf Sergisi’nde de sergilenmeye layık görüldü. 46 fotoğrafçının katıldığı toplam 65 fotoğraftan oluşan sergi 8-22 Nisan tarihleri arasında Ünye Belediyesi Müze Evi Sergi Salonu’nda fotoğrafseverlerle buluştu.

“Fotoğraf çekmek tutku haline geldi” Üniversite 1. sınıfta fotoğraf çekmeye başladığını belirten Ozan Yazar, ilkin merakla başlayan bu uğraşın, zamanla bir tutkuya dönüştüğünü söyledi. Yazar, “Küçüklüğümden beri gezmeyi seviyorum, yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak beni mutlu ediyor. Gezdiğim yerlerin, tanıdığım insanların bende birer iz bırakmasını istediğim için fotoğraf çekmeye başladım. Bir süre sonra dünyaya bir fotoğraf makinesinin vizörüymüşüm gibi baktığımı hissettim. Artık, fotoğraf çekmek benim için bir tutku haline geldi. Farklı profesyonel fotoğrafçıları takip ederek, onların izinden giderek yarışmalara başvurdum. Bu sayede fotoğraflarım sergilenme aldı ve son başvurduğum yarışmada birinci oldum” dedi.

Etiketler: / / / / / /