Özgecan için 1 milyon imza

• 15.06.2015
  • Özgecan için 1 milyon imza için yorumlar kapalı

Kadına karşı işlenmiş suçlarda verilen iyi hal ve ceza indirimlerinin kaldırılması için başlatılan Özgecan Yasası imza kampanyası çığ gibi büyüyor.

Mersin’de bindiği minibüsün şoförü tarafından tacize uğrayan Özgecan Aslan’ın yakılarak vahşice öldürülmesinden sonra, Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gözde Salur’un bir internet sitesinde başlattığı kampanya ilk 48 saatte 700 bin imzaya ulaştı.

Başlatıldığı günden bu yana 1 milyon üzerinde imzaya ulaşan kampanyaya Kerem Bursin, Serenay Sarıkaya, Çağatay Ulusoy, Özge Özpirinçci, Merve Oflaz, Ayşe Arman, Aşk Yeniden dizisi oyuncuları, Alpay Erdem, Berrak Tüzünataç ve daha birçok ünlü de destek verdi. Mert Fırat ise oynadığı reklam filmiyle dikkat çekti.

Kampanya sosyal medyada hızla yayıldı

Kadına yönelik şiddetin Türkiye toplumunun kanayan yarası olduğunu vurgulayan Gözde Salur, “Bu duruma artık birilerinin dur demesi gerekiyordu. Sosyal medya kanallarını kullanarak insanlara ulaştım, onlar bana güvendi ve beni destekledi. Çok güzel geri dönüşler aldım. Bu da benim inancımı daha çok artırdı. Destekleyen herkese çok teşekkür  ediyorum. change.org/ozgecan adresinden ve sosyal medya hesaplarınızdan kampanyayı paylaşarak destek vermeye devam edebilirsiniz” dedi.

Etiketler: / / / / / /