İletişim Fakültesinde film gösterimi ve söyleşisi

• 06.12.2017
  • İletişim Fakültesinde film gösterimi ve söyleşisi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi konferans salonunda “Âşık” filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Film gösterimine  “Âşık” filminin yönetmeni ve senaristi Bilal Babaoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya,  İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Film gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Bilal Babaoğlu katılımın yoğun olmasından memnun olduğunu dile getirdi. Film hakkında bilgiler veren Babaoğlu, “ Dört hafta süren filmin çekimlerini Eskişehir ve Hatay’da gerçekleştirdik. Bu sürecin ilk haftasını Eskişehir’de diğer üç haftasını Hatay’ın farklı bölgelerinde geçirdik” dedi.  Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkürlerini sunan senarist ve yönetmen Bilal Babaoğlu öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Samsun’da gerçekleştireceği yeni projeler için öğrencilerden desteklerini isteyen Babaoğlu İletişim Fakültesi ile sürekli iletişim halinde olmak istediğini dile getirdi.

“Sizler görüyorsunuz o halde beni hoşgörün”

Bilal Babaoğlu’nun ardından söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta öğrencilerle birlikte filmi izleyen ve ardından soruları cevaplayan Babaoğlu’na emeklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Bu tür etkinliklerin önemli olduğunun altını çizen Usta, Âşık Veysel’in hayatının anlatıldığı filmde en çok etkilendiği sahneyi  “Sizler görüyorsunuz o halde beni hoşgörün” sözleriyle ifade etti ve can kulağıyla dinlemenin önemini vurguladı.  Program, Prof. Dr. Niyazi Usta’nın Bilal Babaoğlu’na teşekkür belgesi vermesi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

IMG_0198IMG_0161IMG_5796

Etiketler: / / / / / / / / /