Ege ve Omü Fotoğrafçılık Toplulukları’ndan Ortak Etkinlik

• 02.06.2020
  • Ege ve Omü Fotoğrafçılık Toplulukları’ndan Ortak Etkinlik için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri tarafından oluşturulan Online Fotoğrafçılık Akademisi, altıncı etkinliğini öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk Çeçen eşliğinde gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu (EFOT) ile ortaklaşa gerçekleştirilen söyleşiye “Yaşadığım Şehir İzmir” ve “Myanmar” fotoğraflarıyla tanınan Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Alahattin Kanlıoğlu konuk oldu.

Program, OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı Şule Yazar moderatörlüğünde, EFOT Başkanı Hülya Tomak’ın konuşmasıyla başladı.

Fotoğrafın bireysel bir yolculuk olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kanlıoğlu, Myanmar’a gitmeye nasıl karar verdiğinden bahsederek bu geziyi gerçekleştirdiğinde uzun zamandır hayalini kurduğu şeye ulaştığını söyledi. Orada çektiği fotoğrafların gösterimini yaptıktan sonra o sokaklarda yaşadıkları, fotoğraf çekimlerinin gelişim süreci ve deneyimleri hakkında gelen soruları yanıtladı.

Diğer bir projesi “Yaşadığım Şehir İzmir”in gösterimini de yapan Kanlıoğlu, bu projenin kendisi için önemini anlattı ve fotoğrafları çekerken amacının İzmir’i insanlara farklı bir gözle göstermek olduğuna değindi.

“Fotoğraf görsel bir dildir. Bir dili konuşmanın ön şartı o dilin teknik kodlarını bilmektir. Teknik kısmını öğrendikten sonra o dilde yazılan eserleri incelemeniz gerekir,” diyen Alahattin Kanlıoğlu, makinesi olan olmayan herkese 181 yıllık geçmişinde fotoğraf adına iş üretmiş insanların eserlerini incelemeleri tavsiyesinde bulundu.

Haber: Semanur Bal

Etiketler: / / / / / / / /