Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

İletişim Fakültesi’nde Oryantasyon Heyecanı

İletişim Fakültesi’nde Oryantasyon Heyecanı
  • 26.09.2019
  • İletişim Fakültesi’nde Oryantasyon Heyecanı için yorumlar kapalı
  • 2.464 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi’nde üniversite hayatına yeni başlayacak öğrencileri bilgilendirmek amacıyla “Oryantasyon Eğitimi” gerçekleştirildi.

Etkinliğe Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Yeni bir heyecan”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan oryantasyon etkinliğinin neden yapıldığı ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Oktan “Yeni bir döneme başlıyoruz ve bu bizim için yeni bir heyecan. Bizler her yılın eylül ayında bu etkinliği yapıp sizlere fakülte hakkında bilgilendiriyor ve okul hayatınızda neler yapıp yapmamanız gerektiği ile ilgili tavsiyeler de bulunuyoruz.” şeklinde konuştu. Üniversitelerin yaşayan bir yer olmasında toplulukların önemli bir payı olduğunu belirten Oktan “Etkinliğimiz, yapılacak sunumların ardından öğrenci toplulukları hakkında bilgilendirme ile devam edecek.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Fakültemize yeni gelen öğrencilere hayırlı olsun”

Sonrasında sözü devralan Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya ise öğrencileri İletişim Fakültesi’ni tanıtarak sözlerine başladı. Kaya “Fakültemize yeni gelen öğrencilere hayırlı olsun diyerek sözlerime başlamak isterim. Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümlerinin yanında henüz öğrencisi olmayan Yeni Medya ve İletişim Tasarımı Bölümü’nden oluşmaktadır. Şu an yaklaşık 1100 öğrenci ile eğitim hayatımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. İletişim Fakültesi Binasının yetersiz kaldığı için bu sene bina değişikliğine gidildiğini belirten Kaya “İletişim Fakültesi artan öğrenci sayısından dolayı yetersiz kaldığı için Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümleri akademik kadroları ile birlikte yine kampüs içinde bulunan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin 1. katında ders süreçlerine devam edeceklerdir.” dedi.

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar

Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, öğrencilere dört yıl boyunca dikkat etmeleri gereken sistemsel bilgileri anlattı. Transkript ve akademik takvim hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya “Sizler öğrenciler olarak size verilen derslerden sorumlusunuz. Birinci sınıftan sonra ikinci sınıfa geldiğinizde eğer önceki seneden kaldığınız ders varsa önce onu almalısınız. Sonra kendi döneminizdeki dersleri alıyorsunuz. Dilerseniz üst dönemden de ders alabilirsiniz.  Aldığınız dersleri görebileceğiniz yerin adı transkript’tir. Transkript diğer bir ifadeyle karnedir. Alınan notlar orada gösterilir. Akademik takvim ise eğitim süresince hangi işlemin hangi zamanda yapılması gerektiğini ifade eden takvimdir. Takvimde sizden istenilenleri belirtilen tarihlerde yapmazsanız öğrenim hayatınız uzayabilir. Akademik takvime hem fakültemizin hem de üniversitenin öğrenci işleri daire başkanlığı web sayfasından ulaşabilirsiniz.” diye konuştu.

“ İletişim numaralarınızı güncel tutunuz”

Duyuruları takip etmenin öğrenci için çok önemli olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları takip etmek için profil bilgilerinizi iletişim numaranızı güncel tutmak zorundasınız.” dedi. Mevzuat sisteminin öneminden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya “Üniversitenin ana sayfasında, üniversitemiz linki altında kamu mevzuat sistemi var. Bu mevzuat sistemine girdiğinizde burada sizi ilgilendiren ya da ilgilendirmeyen 19 Mayıs Üniversitesi’nin tabii olduğu bütün kuralların tanımlandığı yönerge ve talimatları görebilirsiniz. Ön lisans ve lisans yönetmeliği burada sizin için en önemlisi çünkü dört yıl boyunca yaptığınız ya da yapmadığınız her şey buraya göre değerlendiriliyor. Buraya bakıp doğrusunu öğrenmek sizin için daha faydalı olur.” diye söyledi.

“Sizlere yardım etme konusunda hevesliyiz”

Son olarak İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları hakkında bilgi vermek üzere söz alan İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Çiğdem Dönmez yeni gelen öğrencilerden duyduğu memnuniyeti belirtti. Dönmez “Sizleri görünce 3 sene önceki halimi gördüm. Ben burada sizlerin 4 yılınızı dolu dolu geçirmenizi istiyorum çünkü ben öyle geçirdim. Öğrenci hangi bölümden olursa olsun ben ve arkadaşlarım sizlere yardım etme konusunda hevesliyiz.” şeklinde konuştu.

“Birbirimize ne kadar yardımcı olursak o kadar iyi olur”              

Toplulukların önemini anlatan Dönmez “Fotoğrafçılık Topluluğu, Sine-Düş Topluluğu,  Organizasyon ve Medya Topluluğu ve Damla Topluluğu fakültemizde faaliyet gösteriyor. Ana kampüsten uzak bir yerdeyiz ve burada elimizden geldiğince aktivite yapmaya çalışıyoruz. Öğrencinin halinden öğrenci anlar. Birbirimize ne kadar yardımcı olursak bizim için o kadar iyi olur. Katılmak istediğiniz ya da açmak istediğiniz bir topluluk olduğunda bize söyleyebilirsiniz.” diyerek öğrencileri topluluklar konusunda teşvik etti. Dönmez ayrıca “Sosyal medya hesabımız olan ‘omuileftemsil’ hesabını takip edebilir, bizimle oradan da iletişime geçebilirsiniz.” dedi.  Dönmez “Hepinizi tebrik ediyorum ve geldiğiniz için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Oryantasyon etkinliği tanıtım filmi izletilmesi ve her bölümüm ayrılarak kendi bölümlerinin tanıtımlarını yapmaları ile son buldu.

Etiketler: / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ