Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Sine-Düş Topluluğundan Samsun’daki İlk Kısa Film Festivali

Sine-Düş Topluluğundan Samsun’daki İlk Kısa Film Festivali
  • 05.11.2024
  • Sine-Düş Topluluğundan Samsun’daki İlk Kısa Film Festivali için yorumlar kapalı
  • 51 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Sinema ve Düşünce Topluluğu (Sine-Düş) tarafından organize edilen ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasınca desteklenen Samsun’daki ilk ‘Kısa film Festivali’ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde düzenlendi.

Festival kapsamında; belgesel film yapım ve pazarlama söyleşisi, Kamil Keleş’in e-ticaret üzerine söyleşisi, ödül töreni, sinema oyunları, medya içerik ve e-ticaret alanlarında kariyer fırsatlarına yönelik stantlar ve kapanış konseri gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi konferans salonunda açılışı gerçekleştirilen festivale, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz,  TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkan Yardımcısı Zehra Yılmaz ve TOBB Samsun KGK İcra Kurulu Üyesi Reyhan Arslan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Çakın, OMÜ Sine-Düş Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran ile topluluk akademik danışman yardımcısı Arş. Gör. Gülsüm Büşra Çon, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Dekan Bekiroğlu: Öğrenci Toplulukları Kampüsü Canlandırıyor

Festivalin açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, İletişim Fakültesi bünyesinde olan öğrenci topluluklarının kağıt üzerinde kalan işlevsiz topluluklar olmadığını, aksine Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nü etkinlikleriyle ve faaliyetleriyle canlandıran topluluklar olduğunu belirtti. Bundan çok mutluluk duyduğunu söyleyen Bekiroğlu, “Film Festivali etkinliğimizde emeği geçen Sine-Düş Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran’a, Sine-Düş Topluluğu Başkanı Fikret Aydın’a ve etkinlikte elini taşın altına koyan emek veren her bir arkadaşımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Açış konuşmasının ardından festival kapsamında düzenlenen söyleşilere geçildi. Belgesel film yapım ve pazarlama konusuyla ilk söyleşiyi gerçekleştiren (TRT) Dış Yapımlar Proje Sorumlusu Eren Özkaradeniz,  iyi bir belgesel film yapımıyla ilgili dört aşama olduğuna dikkati çekti. Editör, kurgu, iş birliği ve pazarlamanın önemine değinen Özkaradeniz, “İyi bir editör, hikaye anlatıcılığında her şeyi değiştirir. Ben ne kadar yaptığım işe aşık olursam olayım eğer hikayeye hizmet etmeyen bir kısım varsa editör bunu çıkarmanızı tavsiye eder. O yüzden yapım sonrası prodüksiyonla ilgili tavsiyem, iyi bir editörle çalışmanız. Unutmayın, yaptığınız kurguda ne kadar iyi olursanız olun eğer o işi pazarlayamıyorsanız başarısız olmuşsunuz demektir.  İşi pazarlamanın yolu da festivaller, djital platformlar ve TV’den geçiyor.” ifadelerini kullandı. Söyleşi, Kamil Keleş’in e-ticaret üzerine açıkladığı istatiksel verilerin sunumuyla sona erdi.

Söyleşilerin ardından İletişim Fakültesi sinema salonunda katılımcılar eşliğinde finalist filmlerin gösterimi ve sinema oyunları ödül töreni icra edildi.

Ödül töreninde konuşan OMÜ Sine-DüşTopluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran, topluluğun Samsun’da ilk film festivali gerçekleştirmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Öğrencilerin katkısıyla böyle bir Festivalin ortaya çıkması beni çok mutlu etti. Burada olduğunuz ve bize destek verdiğiniz için teşekkür ederim. Umarım bundan çok daha güzellerini önümüzdeki yıllarda yapmaya çalışacağız.” dedi.

Ödül töreninin ardından Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü bahçesinde medya içerik ve e-ticaret alanlarında kariyer fırsatlarına yönelik stantlar ziyaret edildi.

Stant ziyaretinde konuşan Sine-Düş Topluluğu Başkanı Fikret Aydın, “Şehirde ilk defa yapılan bir etkinlik olduğu için biraz yorulduk. Yorucu ama sanat uğruna çok şey kazandık. Bize destek veren sponsorlarımızla yaptığımız belgesel çalışmalarımız, film festivalinin büyük bir meyvesi oldu. Karadeniz’deki kadın istihdamına yönelik yapılan bu belgesellerin ülkemizde büyük ses getireceğini düşünüyorum. Çıktığımız bu yolda birçok bakanlıktan iş birliği ve çalışma daveti alıyoruz. Bu durum bizleri çok mutlu etti. Biz kategori olarak öğrenci filmleriyle başladık. Adil yarış ve rekabet için öğrencilerin farklı kategoride bulunması gerekiyor. Bizim bu yaktığımız kıvılcım büyük festivallere de örnek olur diye umuyorum. Büyük bütçelerle yapılan filmlerin yanında öğrencilerin filmleri gözükmüyor, film festivalinde buna dikkati çektik. Bu uğurda dekanlığımız ve fakültemizin çok büyük yardımları oldu, hepsine teşekkür ediyorum.” sözleriyle cümlesini noktaladı.

Festival, korku sineması temalı DJ performansıyla sona erdi.

HABER: Ece Topatay, Meriç İrtegün

FOTOĞRAF: Ece Topatay, Meriç İrtegün

Etiketler: / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ