Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Serbest kürsü

Serbest kürsü
  • 15.04.2015
  • Serbest kürsü için yorumlar kapalı
  • 3.193 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Yaşam Merkezi’ni öğrencilere açtı. Kurupelit Kampüsü’nde kurulan Yaşam Merkezi fakültelerin ve yurtların birbirlerine ulaşımının mümkün olduğu bir bölgede inşa edildi. Bina içinde öğrenci ve personel yemekhaneleri, kiralanabilir çarşı birimleri, sinema ve bowling salonları, öğrenci kulüpleri ve etkinlik alanları bulunuyor.

OMÜ şu anda 16 fakülte, 4 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ile 40 bin 799 öğrenciye sahip. Bunlardan İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve 11 meslek yüksekokulu Kurupelit Kampüsü dışındaki farklı ilçelere dağılmış durumda. İletişim Fakültesi 201 öğrenci, Hukuk Fakültesi 729 öğrenci, Çarşamba Meslek Yüksekokulu bin 531 öğrenci, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu bin 219 öğrenci ve Sivil Havacılık Yüksekokulu da 162 öğrenci barındırıyor. Böylece yaklaşık 3 bin öğrencinin ana kampüs dışındaki fakültelerde okuduğunu söylemek mümkün. Merkez dışı kampüslerdeki öğrencilerin eğlenebilecekleri mekânlar ise mevcut değil. Bu durum, ana kampüse Yaşam Merkezi gibi yatırımlar yapılırken, farklı ilçelerdeki fakülte ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrencileri rahatsız edebiliyor. Genç İfade ekibi olarak ilçe fakültelerdeki öğrencilere bu konu hakkındaki düşüncelerini sorduk. Serbest Kürsü’de söz onların…

“Ana kampüse yatırımlar yapılırken bizleri unutuyorlar”

Melis Uzkalan, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 2.Sınıf Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği: Fakültemize kantin 2015 Mart ayında açıldı. Merkezdeki ana kampüse yatırımlar yapılırken bizleri unuttuklarını düşünüyorum. Ayrıca okulumuz yeni bina olduğu için etrafı topraklarla dolu. Bizden sonrakiler rahat edecekken biz bu rahatlığı neden yakalayamıyoruz?

“Öğrenciler için uygun mekanlar yok”

Pelin Savaş, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu 1.Sınıf Kimya Teknolojisi: Ana kampüste her şey öğrencilerin üniversite hayatını yaşaması için tasarlanırken bizim saf dışı görülmemiz hiç adil değil. Kantinimizdeki çoğu yiyeceğin tarihi geçmiş durumda. Fakültemiz sanayinin içinde bulunduğundan dolayı etrafında öğrenciler için uygun mekânlar yok. Ana kampüs öğrencilerinin rahatlığı ve güvenirliği düşünülürken, OMÜ çatısı altında olan bizler ayrı muamele görüyoruz.

Semiha Gülçin Kurt, Çarşamba Ticaret Borsası MYO, 2.Sınıf Muhasebe ve Vergi Uygulamaları: Merkeze gidebilmek için benim kendi okuluma ait bir otobüsüm yok. Çarşamba halk otobüslerine binip, ayakta seyahat etmek zorunda kalıyoruz. Okuluma ait bir otobüsüm yokken ana kampüse Yaşam Merkezi’nin açılması bizim sorunlarımızı göz ardı ettiklerini gösteriyor. Zaten yeterince imkânları var. OMÜ’nün yapması gereken ilçe kampüslerindeki öğrencilerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözmektir.

“İlçede okumak zor”

Okan Yalçın, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü İletişim Fakültesi, 2.Sınıf Halkla ile İlişkiler: İlçede okumak zor tabi. Bilmediğiniz bir şehre, hatta o şehrin küçük bir ilçesine okumaya geliyorsunuz. Buradaki halkın öğrenciye bakış açısı da daha farklı oluyor. Sanki işgalci gibi davrananlar bile oluyor bize. Okulumuz konum olarak merkezden çok uzakta. Öğrencilerin zaman geçireceği, beraber oturup ders çalışabileceği bir yer yok.

Etiketler: / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ