OMÜ’den Akademisyenler İş Sürekliliği Yönetimi Eğitimi Düzenledi

• 20.10.2023
  • OMÜ’den Akademisyenler İş Sürekliliği Yönetimi Eğitimi Düzenledi için yorumlar kapalı
  • 385 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde görev yapan alanlarında uzman akademisyenler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) koordinatörlüğünde yürütülen “Avrupa İşletmeler Ağı Projesi” (Enterprise Europe Network) kapsamında, iş dünyasının temsilcilerine yönelik, İşletmenizi Afetlere/Krizlere Karşı Koruyun başlığı altında İş Sürekliliği Yönetimi Eğitimi düzenlendi.

STSO’da düzenelen eğitimde, OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı, İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nur Erdem, Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut ile Afet Eğitimi ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezinden Doç. Dr. Afşin Ahmet Kaya; sürdürülebilirlik, dirençli sanayi, krizler/afetlerde yönetim şekilleri, iletişim ve itibar yönetimi konuları hakkında farklı işletmelerden katılımcılara bilgi aktarımında bulundular.

BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

İklim değişikliğinden kaynaklanan durumlara da değinilen eğitimde, özellikle Türkiye’nin son yıllarda çeşitli afetlere maruz kaldığı gerçeğine vurgu yapılarak kriz öncesi ve sonrası yapılması gerekenlere ilişkin yol haritaları katılımcılara aktarıldı. Gelen soruların da yanıtlandığı eğitimde konuşmacılar; planlama ve önceliklendirme, afetler, krizler öncesinde ve esnasında hazırlıklı olma konularındaki bilgi ve tecrübelerini de katılımcılarla paylaştılar.

İki gün olarak planlanan eğitimin ikinci aşaması ise 23 Ekim Pazartesi günü saat 13:00’da yapılacak ve Prof. Yüksek Ardalı, işletme temsilcilerine, ‘İş Sürekliliği Yönetim Planlarının Hazırlanması’ konusunda sunum yapacak. İkinci eğitim de ayrıca, başarılı uygulamalara sahip olan iki firmanın tecrübeleri konuklarla paylaşmaları sağlanacak.

Etiketler: / / / / /