Araştırmacı-Yazar Sadık Albayrak İletişim Fakültesi’nde

• 13.11.2015
  • Araştırmacı-Yazar Sadık Albayrak İletişim Fakültesi’nde için yorumlar kapalı

Araştırmacı-Yazar Sadık Albayrak’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Kültür Tarihimizde Matbuat” konulu söyleşi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniveritesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda 9 Kasım tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Davetiniz için teşekkür ederim”

Konuşmasına matbuat kavramına değinerek başlayan Sadık Albayrak, matbuat kelimesi yerine basın kavramının kullanıldığını söyledi. Matbuatın kültür birikimimizin temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Albayrak, yeni neslin matbuat kavramını yeterince bilmediğini belirtti. Konuşmasına matbuat ve kültür tarihinden örnekler vererek devam eden Albayrak, tarihin yerelden başlayarak yazılması gerektiğini söyledi. Albayrak,  “Yerel tarih yazılmadan gelen tarih yazılmaz. Başkasının dayatma tarihi ile benim tarihim yazılmaz” diye konuştu.

Gençlere bol bol yazmaları ve okumaları tavsiyesinde bulunan Albayrak, konuşmasını Dekan Prof. Dr. M. Nurdan Öncel Taşkıran’a teşekkür ederek bitirdi.

Etiketler: / / / / / / / /