OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi açıldı

• 13.06.2015
  • OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi açıldı için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İzmir Seferihisar, yazarların ve yazar adaylarının  buluşma adresi haline gelecek. Merkez, 1 Haziran Pazartesi günü düzenlenen törenle eğitim ve öğretime başladı.

Açılış törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve çok sayıda konuk katıldı.

OMÜ dünyanın her yerinde

Rektör Prof. Dr. Hüseyin AKAN törende yaptığı konuşmada, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak artık dünyanın her yerindeyiz. Seferihisar kendine ‘yavaş şehir’ lakabı takılan belki de ilk şehir. Dolayısıyla burada yaratıcı yazarlık merkezinin bulunması çok doğru bir seçim” dedi. Akan ayrıca, “Burada ulusal, uluslararası yaratıcılığa yönelik felsefi metin okumaları, senaryo ve medya yazarlığı üzerine kurslar, seminerler olacak. Biz bir başlatıcıyız. Böyle bir imkânı edebiyatçılarımıza, sosyologlarımıza, iletişimcilerimize ve birçok farklı ortamdaki akademisyenlerimize sunuyoruz. Bundan sonra burayı aktif bir merkez haline getirmek akademisyenlerimize ve yazarlarımıza kalıyor. Aynı zamanda İzmir bölgesindeki tüm rektörlere sesleniyorum, merkezimizi tüm kültürel ve sosyal toplantılar için istediğiniz gibi kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.

OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi’nde, yaratıcı yazarlık ve felsefi düşünce konularında ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar ve sempozyumların düzenlenmesinin yanı sıra televizyon programlarının, film festivallerinin ve yaratıcı yazarlık girişimciliğinin desteklenmesi de hedefleniyor. Yazarlık Okulu, Avrupa Yaratıcı Yazarlık Programları Derneği (EACWP) ile İngiltere’deki bazı üniversitelerle ortak projeler üreterek Türkiye’nin hayal endüstrisindeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.

Etiketler: / / / / / / / / /