Milli Ağaçlandırma Gününde Fidanlar Toprakla Buluştu

• 14.11.2023
  • Milli Ağaçlandırma Gününde Fidanlar Toprakla Buluştu için yorumlar kapalı
  • 512 kez okundu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, “Geleceğe Nefes” sloganıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.
Son yıllarda artan orman yangınlarından sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Samsun’un Çarşamba ilçesi Liseler Kampüsü Bölgesinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Her bir fidana isim verildi

Tabiatın dengesi ve güzelliği için fidan dikiminin önemli olduğunu vurgulayan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, Türkiye’nin ağaçlandırılması bakımından çok önemli bir güne sahiptir. Bizler de günün anlam ve önemi için bu faaliyeti sizlerle birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin diktikleri fidanlara kendi isimlerini vererek fidanlarına sahip çıkmalarını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Fidanlar Türkiye’ye nefes olacak
Dikilen fidanların Türkiye’ye nefes olacağını vurgulayan Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, “İlçemizin 5 ayrı bölgesinde 2 bin 23 adet fidanı sizlerin katılımıyla toprakla buluşturacağız. 4 yıl içerisinde 26 bin fidan diktik. Bugün ise mevcut sayımıza 2 bin 23 adet daha ekleyerek toplamda 28 bin 300 fidanı toprakla buluşturmuş olduk. Bu dönem içerisinde 148 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturarak “Geleceğe Nefes” projesini yürütüyoruz.” dedi.

Etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Ozan Gezer
Fotoğraf: Ozan Gezer