TOGG Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde

• 03.11.2023
  • TOGG Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde için yorumlar kapalı

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü 2. Geleneksel Tanıtım Etkinliği, ikinci gününde tüm coşkusuyla devam etti. Etkinlik kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in makam aracı TOGG kampüse getirildi. Öğrenciler, Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’u yakından inceleme fırsatı buldu.

Türkiye’nin ilk ve tek yerli elektrikli otomobili TOGG hakkında bilgi veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu Başkanı Özkan Yıldız, “İnsanların bildiği adıyla TOGG, bugün Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde öğrencileri arkadaşlarımızla buluştu. Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu olarak öğrenci arkadaşlarımıza sergilemek üzere Samsun Büyükşehir Başkanı Mustafa Demir’in makam aracı olan TOGG ‘u buraya getirmiş bulunmaktayız. 60 yıllık bir serüven sonucunda hayat bulan Türkiye’nin yerli otomobili, bugün üniversitede, kampüste ve yollarda. TOGG projesinin içerisinde birçok şirket ile kamu kurumları bulunmakta. Burada sergilenen TOGG, 350 kilometre menzile sahiptir. Menzili daha yüksek modelleride mevcuttur. Bununla beraber İtalya’dan geldi denilen “ithal motor” iddiasına da açıklık getirmek adına TOGG’un İtalya’da fabrikası bulunmadığını, asıl fabrikanın Bursa Gemlik’te olduğuna dikkat çekmek istiyorum, merak eden herkes gidip yerinde inceleme yapabilir” dedi.

Aracın motoru hakkında da bilgiler veren Özkan Yıldız, “Şu anda burada bulunan otomobil TOGG’un en çok tercih edilen uzun menzilli 4×2 modelidir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından devlet kurumlarına alınacak makam araçlarının TOGG olacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Makam araçlarındaki TOGG tercihi, yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Bu noktada yakinen takipçisi olduğum bu konu ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü buradan ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında kampüs içerisine sergilenen TOGG, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Öğrenciler otomobil içinde ve dışında fotoğraflar çekildi. TOGG temsilcileri, öğrencilere aracın özellikleri ve üretim süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

Haber-Fotoğraf: Ece Topatay, Samet Bilgiç

Etiketler: / / / / /