Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Odağı Sahadan Sesler

• 08.04.2022
  • Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Odağı Sahadan Sesler için yorumlar kapalı
  • 791 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi öğrencileri, Avukat Şahin Polat ile ‘’Hâkimlik ve Savcılık Mesleğinde Karar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?’’ adlı konferansta bir araya geldi.

OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi bünyesinde yer alan Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Topluluğu’nun,  Avukat Emekli Askeri Hâkim Albay Şahin Polat’ın katılımıyla gerçekleştirdiği konferansa Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Hukuk Fakültesi Sekreteri Nazım Ölmez, Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Attila Türer ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Hâkimlik çok kutsal bir meslek”

Özgeçmişinden ve çalışma hayatından bahseden Avukat Şahin Polat, ‘’Hâkimler ve savcılar mesleğinde dürüst, ahlaklı ve temiz yaşam sürmeli. Herkes gözünüzün içine bakıyor, hürriyeti bağlayıcı ceza veriyor. Kim verebilir?” diyerek adaletin sembollerinin terazi, hak, hukuk olduğunu ve bunların ekmek ve su gibi önemli olduğunun altını çizdi.

“Türkiye’de hukukçu her zaman bir adım önde”

Hukuk mecrasının çalışma sürecinin yüksek tempoda olduğunu dile getiren Polat, ‘’Hâkimlerin telefonu hiç çalmaz ama savcı ve avukatların telefonları hiç susmaz. Hukuka her zaman ihtiyaç oluyor. Bu nedenle de Türkiye’de hukukçu her zaman bir adım önde. Bana kalsa her alanda hukukçular yer almalı. Hukukçular genellikle merkezlerde bulunuyor. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığının merkezi dışında ilkokullarda, liselerde müdürlerin yanına hukukçu verilmeli. Bu şekilde hukuka uygun işlemler eğitimin tüm aşamalarında yer bulur ve ülkemiz daha çok kalkınır, istihdam da sağlanmış olur.’’ dedi.

“Mekteb-i asli kıtadır”

Hukuk bürosunda çalışmanın tecrübe kazandıracağına değinen Şahin Polat, “Yeni mezunlar direkt olarak kendi bürolarını kurmak istiyorlar. Bence bu yanlış. Maddi durumunuz varsa bile, hatta okulu birincilikle bitirseniz dahi mezun olduktan sonra bir hukuk bürosunda çalışın çünkü mekteb-i asli kıtadır. Yani mesleğinizin gerektirdiği tecrübeyi sahada kazanırsınız. Geleceğin hukukçuları olarak size kılavuzluk edecek her türlü deneyimi ve birikimi ciddiye alın. Pozitif olun, hayal kurun, ısrarla üstüne gidin ve pes etmeyin.” sözlerine yer verdi.

Konuk Avukat Şahin Polat, konferansında öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayarak onlara tavsiyelerde bulundu.

Konferans hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Haber: Betül Balabaz – Berk Can Dereci

Fotoğraf: Sapar İshanov