Mezuniyet Sonrası Medya: Beklentiler ve Gerçekler Etkinliği Düzenledi

• 18.05.2024
  • Mezuniyet Sonrası Medya: Beklentiler ve Gerçekler Etkinliği Düzenledi için yorumlar kapalı
  • 613 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesindeki OMÜ Radyo Topluluğu, “Mezuniyet Sonrası Medya: Beklentiler ve Gerçekler” konulu etkinlik düzenledi.

İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, konuşmacı olarak KRT TV Başka Bir Gün Programı moderatörlerinden, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2020 yılı mezunu ve OMÜ Radyo eski dönem öğrenci temsilcisi Tarkan Kaleli katıldı. Etkinlikte, ayrıca İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Çakın, OMÜ Radyo Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ufuk İnal, öğretim elemanları ve öğrenciler de yer aldı.

“Dekan Bekiroğlu: İş bulma süreçlerine baktığımda, korkunun ve endişenin yanında umut ve başarı olduğunu da mezunlarımızın hikâyelerinde gözlemleme fırsatı buluyorum”

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, başarılı mezunların eğitim-öğretimde gerçekleştirdiği faaliyetlerinin sahaya da yansıdığının altını çizerek, “Birçok öğrencimiz ve mezunumuzu sosyal medya üzerinden takip ediyor, zaman zaman da kendileriyle iletişime geçiyorum. Tarkan’ın ve başka arkadaşlarımızın iş bulma süreçlerine baktığımda, öğrenciliğin aktif geçirilmesinin önemli olduğunu görüyoruz. Tarkan Kaleli 2020 yılında mezun oldu, öğrenciliğinde yoğun çaba ve gayret gösteriyordu. Mezuniyeti sonrası da gösterdiği çaba ve gayretin karşılığını aldı.” dedi.

OMÜ Radyo Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ufuk İnal, topluluğun ilk etkinliğini gerçekleştirmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, mezunların başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Moderatörlüğünü Sıla Bodur’un gerçekleştirdiği etkinlikte, Tarkan Kaleli, mezuniyet sonrası meslek hayatında karşılaştığı zorlukları anlattı ve gelecekte mezunları bekleyen sorunlar hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Kaleli, öğrencilik yıllarında OMÜ Radyosu’nda çalışmanın kendisine büyük tecrübeler kazandırdığını vurgularken, genç iletişimcilere meslek hayatıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik, teşekkür belgesi takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Selin Sude Üvez, Bayer Babacan Yarış, Ece Topatay

Fotoğraf: Ece Topatay, Bayer Babacan Yarış