İletişim Fakültesi’ne digital fotoğraf stüdyosu

• 15.04.2015
  • İletişim Fakültesi’ne digital fotoğraf stüdyosu için yorumlar kapalı

Öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgileri pratik olarak uygulayabilmelerini sağlamak amacıyla 2013 yılının Eylül ayında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan’ın yürütücülüğünde başlatılan fotoğraf stüdyosu projesi sona erdi.

Proje kapsamında OMÜ İletişim Fakültesi’nde bir fotoğraf stüdyosu kuruldu. Stüdyo, 3 Mart tarihinde düzenlenen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun katıldığı atölye çalışması ile öğrencilerin kullanımına açıldı. Doç Dr. Koştumoğlu, atölye çalışması öncesinde, Medya ve İletişim Topluluğu tarafından İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Fotoğraf ve Dijital Teknoloji” konulu söyleşide öğrenci ve akademisyenlerle buluştu.

“Fotoğraf Işıkla Yazılan Bir Yazıdır”

Fotoğrafla 11 yaşından beri uğraştığını ve uzun yıllardır fotoğraf makinesi koleksiyonu yaptığını söyleyen Koştumoğlu, söyleşi için yanında getirdiği bazı fotoğraf makinelerinin özelliklerini ve gelişim öykülerini öğrencilerle paylaştı. Fotoğrafın kimyasının 200 yıla dayandığını dile getiren Koştumoğlu, “Fotoğraf aslında ışıkla yazılan bir yazıdır. Fotoğraf makinesi karanlık bir kutudan ibarettir, enstantane sayesinde çevredeki ışığı alıp bize fotoğraf halinde sunar” şeklinde konuştu.

İyi bir fotoğrafın nasıl çekileceğini de anlatan Koştumoğlu “Fotoğraf çekebilmek için önce fotoğraf makinesine, sonra yeterli ışığa, en son olarak da bir objeye ihtiyaç vardır. Ama en önemlisi deklanşöre basılan karar anıdır. Nasıl ki bir silahta namlunun ucunu gördükten sonra tetiğe basmak için önce bir boşluk varsa, deklanşörde de böyledir. Ama önemli olan, tetiği çektikten sonraki o andır” dedi.

3 boyutlu (3D) fotoğraf makinesini öğrencilere uygulamalı olarak tanıtan Koştumoğlu, hologram teknolojisinin pek yakında hayatımıza gireceğini de vurguladı.

Söyleşi, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan’ın fotoğraf stüdyosunun kurulmasındaki desteklerinden dolayı Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu’na teşekkür belgesini takdim etmesiyle son buldu.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /