İletişim Fakültesi Öğrencilerinden “Omü Masal” Aplikasyonu

• 23.01.2020
  • İletişim Fakültesi Öğrencilerinden “Omü Masal” Aplikasyonu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Onur Bekiroğlu’nun yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında görme engellilere yönelik “OMÜ Masal” uygulamasını hayata geçirdi. Öğrenciler, projeyi tanıtmak için Altınokta Körler Derneğini ve Çarşamba Belediyesini ziyaret etti. Öğrencilerden Açelya Kaynar ve Oğuzhan Uysal ise TRT Trabzon Radyosu’nda yer alan Köşe Bucak Karadeniz programında OMÜ Masal uygulamasını anlattı.

Görme engelli çocuklar için sesli yönlendirmeyle çalışır şekilde planlanan OMÜ Masal uygulamasında özellikle Türk kültüründe önemli yer tutan, çocukların her daim sevdiği anonim masallar Hacivat ile Karagöz, Keloğlan gibi 6 farklı masal seslendirildi Masallar aynı zamanda Almanca, İngilizce ve Fransızca olarak 3 farklı dile çevrildi.

Görme engelli çocuklar için uygulama içi sesli yönlendirmeyle çalışıyor olmasının yararlı olduğunu belirten Altınokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit “Öncelikle böyle bir projede yer almanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. İletişim Fakültesi öğrencilerinin ve genç gazeteci adaylarının bu tür çalışmalarda yer alması bizlere mutluluk veriyor. Masalların farklı dillere çevrilmesi de Türk kültürünün yabancı ülkelere tanıtılması açısından önemli. Ortada büyük bir emek var. Eminim çocuklarımız bu güzel projeye dâhil olduklarında kendilerini çok daha iyi hissedecekler. Umarım bu projeyle birlikte bu tarz çalışmalar çok daha fazla gelişir ve yaygınlaşır. Onların yanında olduğunuzu göstermeniz, bizleri yalnız bırakmamanız çok güzel bu yüzden proje de emeği geçen herkesi tebrik ederim” dedi. Uygulamayı deneyimleyen Altınokta Körler Derneği öğrencileri, masal seslendirerek katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Altınokta Körler Derneği ziyaretinden sonra Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ı ziyaret eden öğrenciler “OMÜ Masal” hakkında bilgi verdi. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise OMÜ Masal uygulaması için Çarşamba Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirterek “Gerçekten güzel ve anlamlı bir proje geliştirmişsiniz bu yüzden hepinizi tebrik ediyorum. Ekip olarak çok iyi bir işin altına imza atmışsınız, başarılarınızın devamını dilerim.” diye konuştu.

Haber: Berna Gökkaya/Zafer Acar

Etiketler: / / / /