Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

İletişim Fakültesinde Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı

İletişim Fakültesinde Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı
  • 27.11.2021
  • İletişim Fakültesinde Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı için yorumlar kapalı
  • 2.157 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri akreditasyon süreciyle ilgili bilgi almak için Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun ile buluştu.

Prof. Dr. Abdulrezak Altun, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından, “Belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence süreci” olarak tanımlanan akreditasyon hakkında ipuçları verdi.

“Bu süreç yoğun çalışma gerektiriyor”

İletişim ve özellikle medya alanındaki sorunlara çözüm getirici araştırmaları yürütmek amacıyla kurulmuş İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) bünyesinde kurulan ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi’ni alan İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) üniversitelerdeki akreditasyon sürecini değerlendiriyor.

İletişim Fakültelerinin akreditasyon kurulu İLEDAK yönetiminde bulunmuş olan Altun, Türkiye’de üç bölümüyle akredite olmuş ilk fakülte olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinin akreditasyon sürecinden bahsederek, “Yeterli öğretim üyesi sayısı, müfredatın güncelliği, AKTS hesaplamalarının doğruluğu” gibi konuların üniversite akreditasyonuyla ilgili önemli ayrıntılar olduğuna değindi.

Kurumsal akreditasyon ile fakültelerdeki bölümlerin akredite olmasının farklı şeyler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Abdulrezak Altun, “Bu süreç yoğun çalışma gerektiriyor. Biz 1,5 yıllık bir çalışmanın sonunda 2 yıl süreyle akredite edildik” dedi.

Kurumsal Akreditasyon nedir?

Kurumsal Akreditasyon Programı, YÖKAK tarafından oluşturulan değerlendirme takımlarının kendi aralarında yaptığı toplantı sonrasında; ön ziyaret, uzaktan ziyaret ve yüz yüze ziyaret olmak üzere üç aşamadaki değerlendirmelerden oluşuyor. Bu değerlendirmelerde üniversiteler; Kalite Güvence Sistemi, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi başlıklarında 22 ölçüt ve 56 alt ölçüt üzerinden değerlendiriliyor. Değerlendirme sonucunda Kurumsal Akreditasyon Raporu hazırlanıyor ve YÖKAK’ a iletiliyor. Kurumlarda kalite güvence sisteminin olgunluk düzeyi Kurul tarafından değerlendirilerek, üniversitelere 5 yıl süreyle tam akreditasyon ya da 2 yıl süreyle koşullu akreditasyon veriliyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversitemizin YÖKAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandığını duyurmuştu.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Matematik, İstatistik, Veteriner Hekimliği bölümleri 5, Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Bilimi Mühendisliği bölümleri 3, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Hemşirelik, Tıp, Turizm İşletmeciliği bölümleri 2 yıl süreyle akredite edildi.

İletişim Fakültesi bölümlerinin ise akredite programlar arasına katılması için çalışmalar devam ediyor.

Haber: Semanur Bal

Fotoğraf: Mehmet Çakır

Etiketler: / / / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ