Üniversite Öğrencileri Minik Dostlarına Doğanın Önemini Anlattı

• 27.12.2022
  • Üniversite Öğrencileri Minik Dostlarına Doğanın Önemini Anlattı için yorumlar kapalı
  • 290 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Çınarlık İlkokulu öğrencileri ile birlikte doğa temalı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek miniklerin doğa konusunda farkındalık kazanmalarını sağladı.

OMÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akgüç Çetinkaya tarafından yürütülen Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında doğa temalı sosyal sorumluluk projesi için Çınarlık İlkokulu öğrencileri ile çeşitli faaliyetlerde bulundu.

İlkokul öğrencileri ile Üniversiteli öğrencilerinin bir araya geldiği projede, doğanın önemi vurgulandı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Miray Uslu, Müge Akyol, Ayşe Nur Göçmen, İlknur Ayşe Demiral ve İsmail Göl, minik öğrencilere kâğıdın ve ağacın önemini anlatan seminer verip, geleceğin mimarı olan ilkokul öğrencilerini bilinçlendirdi. Seminer sonrasında ilkokul öğrencilerine, geri dönüşümün anlamını kavramaları için tohumlu kalemler hediye edildi.

Minik eller fidanları toprakla buluşturdu

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, çocukların ağaç dikimine teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında minikler ağabey ve ablalarıyla birlikte belirlenen bölgelerde fidan dikti. Çarşamba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü katkılarıyla dikilen fidanlara daha sonra can suyu verildi. Yaptıkları projeyle çevre ve ağaç sevgisini çocuklara aşılamayı amaçladıklarını ifade eden proje öğrencisi Ayşe Nur Göçmen, ‘’Çocuklarımıza küçük yaştan ağacın değerini, ormanın değerini, yeşilin değerini anlatmayı amaçladık. Bu nedenle proje kapsamında, minik öğrencilerimizle birlikte, belirlediğimiz alanlarda fidan dikerek, geleceğe hep birlikte yatırım yaptık. Minik kardeşlerimizle uygulama yaparak doğanın önemini daha kalıcı bir şekilde öğrensinler istedik ‘’ diye konuştu. Fidan dikimi ardından tüm öğrenciler hatıra fotoğrafı çekildiler.

Üniversiteli öğrencilerden, minikleri sevindiren sürpriz

Program sonrasında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, ilkokul öğrencileri için hazırlamış oldukları küçük anlamlı notları kitapların arasına koyarak kitaplarla birlikte miniklere armağan ettiler. Ağabey ve ablalarının kendileri için hazırladıkları program ve hediyeler karşısında mutluluklarını gizleyemeyen ilkokul öğrencileri oyun tadında düzenlenen programlarla bir yandan eğlenirken bir yandan da doğanın canlılar için ne kadar önemli olduğunu öğrendiler. Program süresince miniklerle oyun oynayan üniversiteli ağabey ve ablaları arasında duygusal bağlar kuruldu.

Program sonrası doyasıya eğlendiler

Proje çalışması sonrasında Çınarlık İlkokulu öğrencileri ile Üniversite öğrenciler, okul bahçesinde futbol maçı yapıp çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler. Böylesi güzel bir gün için teşekkür eden İlkokul öğrencisi Cemre, “Ağabeylerim ve ablalarıma çok teşekkür ediyoruz. Bizlere böyle güzel bir gün yaşattıkları için çok mutluyuz. Hem eğlendik hem öğrendik. Ayrıca bizler için hazırlamış oldukları mesaj notlarını arkadaşlarımla okudum, çok mutlu olduk. Hep beraber okulumuzun panosuna yapıştırdık” dedi.

Program sonunda Çınarlık İlkokulu öğrencileri, okul müdürü, öğretmenler ve projenin mimarları OMÜ öğrencileri hatıra fotoğrafı çekildiler.

Etiketler: / / / / / / / /