Şehit Aybüke Yalçın Anısına Kütüphane

• 27.12.2019
  • Şehit Aybüke Yalçın Anısına Kütüphane için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatıyor.

OMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Doç. Dr. Onur Bekiroğlu’nun yürütmekte olduğu “Toplumsal Sorumluluk Projesi” dersi kapsamında hazırladıkları “Bir Kitapla Başla” projesi ile Epçeli Şehit Burak Çeviker İlk ve Ortaokulunda Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına kütüphane kurdu.

Açılış törenine Çarşamba İlçesi Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Yetik, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

“Bu heyecanı birlikte yaşadık”

Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım törende yaptığı konuşmasında, kitapları dağıtırken çocukların gözündeki heyecanı onlarla birlikte yaşadığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Yetik kütüphanelerin önemine dikkat çekerek çocuklarımızın sadece sınava hazırlanıp ezberleme algısını değiştirmek ve okumaya yönlendirmek için kütüphaneler kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazı Usta, okumanın önemini Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün şu sözüyle vurguladı. Usta, “okul, genç beyinlere insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle birlikte kütüphane açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından Şehit Burak Çeviker’in kabri ziyaret edilerek etkinlik sonlandırıldı.

Haber: Miraç Şentürk

Etiketler: / / / / / /