Afbal’de Karne Günü Kitap Heyecanı

• 25.01.2023
  • Afbal’de Karne Günü Kitap Heyecanı için yorumlar kapalı
  • 378 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Sude Nur Şahin, Berkan Altınok, Makbule İrem Barutcu, Güven Türksever ve Muhammed Melih Çoban, Öğr. Gör. Tülin Serindik tarafından yürütülen ”Toplumsal Sorumluluk Projesi” dersi kapsamında, Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi (AFBAL) öğrencileriyle “Bir Kitap Okut” adlı projede bir araya geldi.

‘Bir Kitap Okut’ projesi kapsamında, AFBAL öğrencileri ile bir araya gelen proje sahibi öğrenciler okul kütüphanesine kitap bağışında bulundu. OMÜ öğrencilerine Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Eser Korkmaz ve Matematik Öğretmeni Öznur Aksoy Yıldız eşlik etti.

Öncelikli olarak okul kütüphanesine bağışlanan kitaplar öğrencilere dağıtıldı ve 20 dakika kitap okuma etkinliği düzenlendi. OMÜ Gazetecilik Bölümü öğrencileri, kütüphaneye kitap bağışı ve kitap okuma etkinliğinin ardından, Gazetecilik Bölümü ve iş alanlarıyla ilgili AFBAL öğrencileriyle soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi.

Soru-cevap etkinliğinde sorulan “Gazetecilik Bölümü’nün içeriğinden bahseder misiniz” şeklindeki soruya ‘Bir Kitap Okut’ projesi başkanı ve Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Sude Nur Şahin, “Okuduğumuz bölüm köklü ve geniş kapsamlı bir bölüm. Gazetecilik mesleğinin tarihini, gazetecilerin haklarını ve yeni nesil gazetecilik becerileri ve öğretilerini içinde barındıran bir bölüm.” şeklinde yanıtlandırdı.

Etkinlik, AFBAL öğrencileri ile çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haber-Fotoğraf: Melih Çoban

Etiketler: / / / / / / /