Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

İletişim Fakültesi Öğrencileri İletişim ve Etkileşim Konulu Seminere Katıldı

İletişim Fakültesi Öğrencileri İletişim ve Etkileşim Konulu Seminere Katıldı
  • 15.05.2022
  • İletişim Fakültesi Öğrencileri İletişim ve Etkileşim Konulu Seminere Katıldı için yorumlar kapalı
  • 878 kez okundu

Canik Belediyesi, Gazeteci Yazar Ersin Çelik’in ve Dijital İçerik Üreticisi Adem Metan’ın konuk olduğu “İletişim ve Etkileşim” konulu söyleşi düzenledi. Söyleşide özellikle genç kuşağı yakından ilgilendiren yapay zekâ, metaverse, dijital medya gibi pek çok güncel konu ele alındı.

Canik Belediyesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Fakülte öğrencileri ve çok sayıda izleyici katıldı.

“Amacımız gençlerimizin farkındalıklarını arttırmak”

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçe halkına pek çok farklı programla ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Görev yaptığımız 3 yıllık zaman zarfında dünya çapında cereyan eden savaşlar, felaketler, salgın hastalıklar, ekonomik ve uluslararası krizler toplumları yakından etkileyerek önemli değişimlerin meydana gelmesine vesile olmuştur. Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte değişim gösteren iletişim enstrümanları, insanlar arasında etkileşimi farklı boyutlara taşıyarak kitleleri birbirlerine daha da yakınlaştırmıştır. Bu durum ağ toplumu olarak nitelendirilen yepyeni bir dünyanın kurulmasına da vesile olmuştur. Süratle değişen farklı boyutlarda karşımıza çıkan dijital dünya ögeleri özellikle genç kuşağı kolayca etkisi altına almaktadır. Canik Belediyesi olarak önü alınmaz bir değişimin beraberinde getirdiği etkileri araştırıp gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek istedik. Amacımız gençlerimizi dijital ortamların fayda ve zararları konusunda bilgilendirmek ve onların bu konudaki farkındalıklarını arttırmaktır.” dedi.

İçerik üretebiliyorsanız iletişim sürecinin parçası oluyorsunuz

Türkiye’de 56 milyona yakın YouTube kullanıcısı olduğunu söyleyen Gazeteci Yazar Ersin Çelik, “Televizyona karşı çıkan bir neslin çocuklarıyız ve şu anda hiç kimse televizyona bakmıyor. Böyle bir dönüşümün içerisinden geldik. Çünkü artık cep telefonları bizim ihtiyaçlarımızı gideriyor. 1993’te dünya ilk defa internetle tanıştı. 1994’te Amazon sitesinden ilk kitap satışı gerçekleştirildi, e-ticaret yapıldı. 1995 yılında cep telefonu hayatımıza girdi. Medya interneti keşfetti. O dönemin ana akım medyası bir noktada interneti keşfederek kendi sonunu yazdı. Sonra 1997’de bütün medya organları internete girmeye başladı. Türkiye’de ilk Milliyet gazetesi içeriğinin tamamını internete yükleyen gazete oldu.” ifadelerini kullandı.

İlk kitle iletişim aracı radyodan dijitale

Dünyadaki ilk kitle iletişimin radyoyla başladığını ifade eden Dijital İçerik Üreticisi Adem Metan, “Önemli olan o iletişimi bulmaktı ve o iletişimi bulduktan sonra her şey kolaylaştı. Çünkü radyoyu bulmak 1000 yıl sürdü fakat radyodan yaklaşık 50 yıl sonra televizyon icat edildi. Televizyondan sonraki süreç ise çok daha hızlı ilerledi. Bir iki yıl içerisinde birkaç tane iletişim mecrasının hayatımıza girdiğini ve evrildiğini gördük. Şimdi ise ilk kitle iletişim aracından, dijitalle buluştuğumuz bir çağdayız. Bundan sonraki süreçte çok daha farklı iletişim yolları ve yöntemleri de olacak.” şeklinde konuştu.

Medyanın günümüze kadar geçirmiş olduğu değişim evrelerinin toplumlar üzerindeki etkilerinin konuşulduğu söyleşi katılımcıların yönelttiği sorularla devam etti.

Söyleşi, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın Dijital İçerik Üreticisi Adem Metan’a, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Onur Bekiroğlu’nun Gazetesi Yazar Ersin Çelik’e hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Haber: Semanur Bal

Fotoğraf: Esra Öz – Haber Merkezi

Etiketler: / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ