Kızılay’dan OMÜ’de kan bağışı kampanyası

• 13.04.2016
  • Kızılay’dan OMÜ’de kan bağışı kampanyası için yorumlar kapalı

Türk Kızılay’ı gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk etkinliği kapsamında üniversitelerden gönüllü kan bağışı topluyor.

2015-2016 eğitim dönemi boyunca gerçekleştirilen kampanya kapsamında birinci dönem 47 ünite kan aldıklarını belirten Kızılay Doktoru Çağlar Aydın “Öğrenciler kan bağışına karşı çok daha duyarlılar ve gelecek nesillerin de aynı hassasiyeti göstereceğinden eminim. Toplumda kan vermek ile alakalı birçok yanlış bilgi var fakat bunu düzeltmek adına yılda bir sefere mahsus eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerde kan alımından, hastaneye teslimatına kadar tüm işlemlerin detaylı bilgisini aktarıyoruz. Bilgi yanlışlıkları düzeltildikçe bağış oranı da artıyor.” dedi.

Son olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü Hukuk Fakültesi’nde bulunan Kızılay ekibi, başta öğrenciler olmak üzere akademisyenlerden de yoğun ilgi gördü.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / / /