Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Ünlü Yönetmen Mustafa Özen İle Online Söyleşi

Ünlü Yönetmen Mustafa Özen İle Online Söyleşi
  • 02.06.2020
  • Ünlü Yönetmen Mustafa Özen İle Online Söyleşi için yorumlar kapalı
  • 4.516 kez okundu

İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık Topluluğu ve Sine-Düş Topluluğu’nun ortaklaşa gerçekleştirdikleri söyleşi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk Çeçen ve Sine-Düş danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan Tuğran eşliğinde gerçekleştirildi.

Yönetmen Mustafa Özen’in konuk olduğu söyleşiye çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Atölye Film şirketinde yapımcılık da yapan Özen, Hayko Cepkin, Manga, Sıla ve Cem Adrian gibi çok sayıda ünlü sanatçının klip yönetmenliğini üstlendi.

Çok küçük yaşlarda resim çizmeye başladığını, çizgi romanların dikkatini çekiğini ve onlarla birlikte görsele ilgi duymaya başladığını söyleyen Özen, “15 yaşında kamera asistanı olarak çalışmaya başladım. Uzun bir dönem setlerde çalıştım. Yaşadığım kimlik karmaşası sonunda da setlerde kalmaya karar verdim.” dedi ve mesleğine olan bağlılığının sebebini açıkladı.

Setlerde olduğu süre içinde en çok kameraya ilgi duyan başarılı yönetmen, “Tüm dünyayı onun yarattığını anladım ve daha çok ilgimi çekmeye başladı,” diyerek görüntü yönetmenliğinin her alanında bulunduğunu ama onun için en önemli noktanın doğru ışığı bulmak ve kullanmayı öğrenmek olduğunu söyledi.

Klip çekimi ile fotoğraf çekimlerinin farkının sorulması üzerine, “Çok farklı değil aslında. Her şeyden önce ön hazırlık aşaması çok önemli, bu kısımda sanatçının tarzı nedir sorusu öne çıkıyor. Bunun peşinde styling benim için önemli çünkü karşınızda bir ürün var ve o ürünü ne kadar iyi ambalajlarsanız o kadar alıcısı oluyor. Son aşamada doğru görsel, doğru ışık ve doğru mekanı belirlemek var. İşin bittiği yer ise mutfak oluyor. Ön hazırlıktan sonra her şey doğru kurgu yapmaya kalıyor.” açıklamalarında bulundu.

Söyleşi sırasında yaptığı çalışmalardan derlenen bir klibin gösterilmesi sonrasında kendisine Charles Bukowski hakkında yaptığı çalışmalar soruldu ve bunun üzerine hayallerinden birinin kendisi için önemli olan insanları görsellemek olduğunu söyleyen Özen, “Bukowski’nin anlattıklarını görselleyerek başladım bu işe. Güzel bir sponsor altyapısı da aldım bununla ilgili. Yaklaşık 9 şiiri var ses kayıtlarına ulaşabildiğim. Tüm bunları birleştirerek orta format bir film yapacağım. Şu an 40 dakikası bitti, tamamen bittiğinde 60 dakikalık bir festival filmi olacak.” diyerek geçmişteki ve gelecekteki projelerinden bahsetti.

Sektörde yaşadığı sorunlar, sıkıntılar ve hikayeleri ile soruları samimi bir şekilde yanıtlayan Mustafa Özen, öğrencilere umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini, sık sık pratik yaparak kendilerini geliştirmelerini ve işin peşinden koşmaktan sıkılmamalarını tavsiye etti.

Haber: Semanur Bal

Etiketler: / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ